Đukić: Vulićević verovatno ne igra, možda počne Ožegović - željan je fudbala

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.02.18. | 14:30

Trener Partizana govorio pred meč koji crno-bele očekuje u nedelju od 15 časova protiv Zemuna

Posle ispadanja u šesnaestini finala Lige Evrope od Viktorije iz Plzenja Partizan mora da se okrene domaćim obavezama gde ga čeka trka s Crvenom zvezdom u Superligi. Prvi naredni meč crno-beli igraju u nedelju od 15 časova protiv Zemuna na svom terenu.

Trener Partizana Miroslav Đukić govorio je pred medijima o tom susretu, ali je prvo želeo da kaže nekoliko reči vezanih za učešće Partizana u evropskim takmičenjima.
"Želim prvo da se osvrnem i da čestitam Partizanu na ostvarenom uspehu u Evropi. Ispasti u šesnaestini finala je jedna velika stvar, želim da ponovimo to naredne godine. To je veliki uspeh koga ne treba proslavljati, ali jeste uspeh, napravili smo dobru stvar i sada se okrećemo našem ligaškom takmičenju", rekao je Đukić.

Izabrane vesti

Šta Đukić misli o narednom protivniku?
"Videli smo ranije da su teške utakmice posle Evrope. Zemun je doveo dobra pojačanja, pobedili su Borac 3:0, odigrali dobro, očekuje nas veoma teška utakmica. Znam iz te utakmice protiv Borca, jedna kompaktna, dobra ekipa, kao što očekujem. Igraće na brze tranzicije, ima jako dobre igrače u špicu, rade dobro u defanzivi, a onda izlaze u brze kontre kojima su kaznili Borac. Očekuje nas veoma teška utakmica. Ekipa će igrati defanzivno i izlaziti u kontranapade", rekao je Đukić.

Kakav je zdravstveni bilten? Miroslav Vulićević je bliži tome da ne zaigra na predstojećem meču.
"Vulićević verovatno neće igrati protiv Zemuna. Videćemo još danas, igrao je pod injekcijama, nećemo rizikovati neke povrede. Videćemo kakvo je stanje Zdjelara, ostali igrači osim Mitrovića mislim da će biti spremni za utakmicu. Mitrović je dobio udarac u butni mišić, za koji se ispostavilo da je bila mala ruptura. Pretpostavljamo da će biti spreman za utakmicu u Nišu", kaže trener Partizana.

Da li Partizan može eventualno da ima problem sa pristupom zbog emocionalnog pražnjenja?
"Ne bi trebalo da bude ništa drugačije. Uvek kada dođe do ispadanja u Evropi dođe do nekog pražnjenja i sigurno treba da se što pre okrenemo našem domaćem takmičenju i da budemo svesni da ako hoćemo ozbiljne stvari u Evropi, moramo preko našeg takmičenja. Moramo ozbiljno pristupiti, nikoga nismo lako dobili, protiv svih smo imali problema, što je normalno i dokaz da je naše prvenstvo ujednačeno. Morate ozbiljno shvatiti".

Partizan će na ovom meču igrati bez navijača.
"Uvek smatram da igranje bez publike oduzima čar fudbala. Fudbal je prelep sa publikom, oni vas gledaju, motivišu, živite za to da zadovoljite. Nekako je tužno i neprijatno, ta sablasna tišina izgleda kao da nemate svest da igrate prvenstvenu utakmicu, već kao da igrate trening utakmicu".

Armin Đerlek je pokazao da na njega Partizan može da računa u budućnosti.
"Đerlek je u pripremnom periodu skrenuo pažnju na sebe, sada je u svim opcijama... On je pokazao da Partizan može da računa na njega".

Ko će igrati na desnoj strani odbrane?
"Na desnom beku imamo Miletića, Cucina i u nekim kombinacijama bi mogao Radin na toj poziciji. Ožegović može da počne meč, vidi se da je željan fudbala. U pripremnom periodu je prošao kroz dosta povreda, treba mu utakmica, treba mu kontinuitet".

Nastavio je Đukić o pripremi meča.
"Sigurno, kada imate celu nedelju da se pripremite, sigurno da to pomaže da ekipa radi koncepte i radi na automatizaciji stvari, igrači će odmorniji i pripremljeniji ulaziti u utakmice. Sigurno će ekipa bolje pripremati utakmice".

Za kraj - poruka je bila jasna.
"Partizan je uvek u obavezi da juri titule, tako je i ovoga puta. Prošle godine je osvojena dupla kruna, obaveza je da probamo da ponovimo to", zaključio je Đukić.

Partizan trenutno zaostaje za Crvenom zvezdom devet bodova.

Piše: Aleksandar JOKSIĆ
Foto: Star sport


tagovi

Miroslav Đukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara