"Spenser Dinvidi pogađa preko Andre Dramonda za pobedu Bruklina"
"Spenser Dinvidi pogađa preko Andre Dramonda za pobedu Bruklina"

Drama u Detroitu: Bruklin imao +15, pa morao da rešava na 0,9 sekundi pre kraja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.01.18. | 08:34

San Antonio izgubio 20 lopti, džaba 40 poena Irvinga, Lejkersi sjajni i bez Bola

Spenser Dinvidi pogađa preko Andre Dramonda za pobedu BruklinaIznenađenje u Teksasu. Očekivala se lagana pobeda San Antonija po povratku u „AT&T centar“ sa tri vezana gostovanja, a umesto toga navijačima Sparsa ukazala se Indijana, koja je u seriju od pet uzastopnih gostovanja završila slavljem - 94:86.

Ključni detalj bile su izgubljene lopte. Domaćin ih je nanizao čak 20. S takvom igrom nije imao čemu da se nada, uprkos dobrom početku, pa je položio oružje pred protivnikom kog je do trijumfa predvodio Viktor Oladipo sa 19 poena, Darl Kolisin je ubacio 15, a Tadeus Jang 14. Pau Gasol je na suprotnoj strani bio na ivici dabl-dabla (14 poena, devet skokova), dok su se na koti 12 zaustavili Parker i Forbs.

Izabrane vesti

Trebalo je da bude derbi. A pretvorilo se u dominaciju Los Anđeles Lejkersa, koji su u papiranto najzanimljivijem susretu između nedelje i ponedeljka razoružali Njujork - 127:107. Bila je to već peta pobeda na poslednjih utakmica za Jezerdžije koje i dalje ne mogu da računaju na prvu zvezdu Lonza Bola, međutim, izgleda da bez njega funkcionišu bolje.

Ulogu timskog lidera sinoć je preuzeo Džordan Klarkson. Ubacio je 29 poena, podelio deset asistencija i uhvatio šest lopti. Njemu uz rame bio je Džulijus Rendl (27 poena, 12 skokova, pet asistencija), dok je goste iz Velike Jabuke predvodio tandem Kristaps Porzingis - Tim Hardevej (obojica po 17 poena)

Lider Istočne konferencije opet je posrnuo. Treći put uzastopno na svom terenu. Posle Nju Orleansa i Filadelfije, meru Bostonu uzeo je i Orlando, koji je u „TD Gardenu“ slavio zahvaljujući sjajnoj igri u trećoj deonici - 103:95.

Presuda je pala početkom drugog poluvremena, u toj četvrtini domaćin je ubacio samo 12 poena, tim sa Floride čak 20 više i tako zabeležio prvu pobedu u hali Seltiksa još od 2010. Otad je prošlo čak 18 utakmica. Goste je do trijumfa vodio Elfrid Pejton sa 22 poena i šest skokova, Entoni Furnije mu je pomogao sa 19, dok je Entoni Gordon zabeležio dabl-dabl učinak  (11 poena, 13 skokova). Taj triling je u drugi plan potisnuo odlično košgetersko izdanje prve zvezde Bostiona Kajrija Irvinga, koji je ubacio 40 poena (šut iz igre 14/23), od toga pet trojki iz sedam pokušaja.

Boban Marjanović nije ulazio u igru u porazu Detroita od Bruklina. Gosti su sve vreme vodili. U jednom trenutku i 15 razlike, ali je domaćin strpljivom igrom smanjivao razliku i zahvaljujuči prodoru Andre Dramonda na 4,5 sekundi pre kraja prešao u vođstvo (100:99). Ostalo je taman toliko vremena za još jedan napad Bruklina.

Odgovornost je preuzeo Spenser Dinvidi, „uzeo“ težak šut i upravo preko Dramonda pogodio na 0.9 sekundi pre kraja za veliki trijumf i  potvrdio da je s 22 poena bio centralna figura okršaja u Detroitu.

NBA REZULTATI

Boston - Orlando 95:103
/Irving 40 - Pejton 22/

Los Anđeles Lejkers - Njujork
/Klarkson 29 - Hardevej 17/

Detroit - Bruklin 100:101
/Haris 20 - Dindivi 22/

San Antonio - Indijana 86:94
/Gasol 14 - Oladipo 19/

ISTOČNA KONFERECIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Viktor OladipoPau GasolOrlando MedžikNjujork NiksNBA ligaLos Anđeles LejkersKajri IrvingIndijana PejsersDetroit PistonsBruklin NetsBoston Seltiks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara