Bomba! Ode Dejvis kod Lebrona u Lejkerse

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.19. | 09:13

Ozbiljan trejd se dogodio noćas

Ozbiljan trejd se dogodio noćas u NBA ligi, a suština cele priče je da će Entoni Dejvis, popularni Obrva, naredne sezone igrati rame uz rame sa Lebronom Džejmsom u Los Anđeles Lejkersima! Konačno je uspeo da dobije trejd Dejvis što je tražio još od pre nekoliko meseci, a sada su Lejkersi dobili veoma zvučan tandem što će ih naredne sezone popeti na listi kandidata koji mogu da urade nešto više.

Lejkersi će na drugu stranu poslati Lonza Bola, Brendona Ingrama (dvojica startera), Džoša Harta (rezervista) i tri pika prve runde uključujući i ukupno četvrtog pika na draftu 2019. godine što je veoma bitna stvar.

Izabrane vesti

Prvi je dobrodošlicu Entoniju Dejvisu poželeo Lebron Džejms koji je najavio da bi ovo mogao da bude samo start pravljenja ozbiljnog tima.
"Entoni Dejvis na putu! Idemo brate! Ovo je samo početak", napisao je Lebron na Instagramu.

Lejkersi su tako dobili zvučan tandem posle promašene protekle sezone gde sam Lebron nije mogao mnogo, uspeli su da sačuvaju Kajla Kuzmu, a Peliknsi su umesto igrača koji je želeo da ode i kome je ugovor isticao naredne godine dobili tri pika prve runde i četvrtog pika na draftu 2019. godine. Zalog za budućnost.

Pelikansi će tako dobiti prikove Lejkersa na draftvoima 2021. i 2024. godine. Prvi je “zaštićen” za prvih osam pozicija, ali ako se desi da Lejkersi imaju tako visoki pik, onda Pelikansi dobijaju pik Lejkersa naredne 2022. godine bez obzira o kojoj pozicije je reč. Pik iz 2024. godine je takođe nezaštićen. Uz to, 2023. i 2025. će imati pravo zamene sa Lejkersima.

Sada nam samo preostaje da se zapitamo kako će dalje teći izgradnja Lejkersa. Imaju dva superstara, Lebron će biti raspoloženiji da igra naredne sezone, a videćemo i ko će dalje potpisivati za Jereraše koji će naredne godine svakako biti zanimljiviji za gledanje nego prethodne sezone.

Na ovaj način je "prelazni rok" u NBA ligi počeo sa blokbaster trejdom koji Pelikansima daje nadu za budućnost što uključuje i odabiranje Zajona Vilijamsona, a Lejkersi su dobili šta su želeli. Javili su se i pojedini klubovi koji žele da trejduju igrače za četvrtog pika koji je dobio Nju Orleans, ali teško da će do toga doći jer je jasno da Pelikansi pucaju na blisku budućnost.

Dejvis ima 25 godina, prethodnih sedam sezona igrao je u Pelikanima, međutim želeo je da napusti grad i u toj nameri je uspeo. U NBA odigrao je 466 utakmica i ima prosek od 23,7 poena, 10,5 skokova i 2,4 blokade. Radi se o igraču koji je šest puta učestvovao na Ol staru i tri puta je biran u najbolje postave NBA lige. Gledaćemo ga i na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara