{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Jedna izmena u startnoj postavi u odnosu na nedavni prvenstveni okršaj, ali bi ključnu prevagu, u slučaju neizvesne utakmice, mogli da naprave rezervisti
Zvezdin tim za finale Kupa: Ko će biti tajni adut sa klupe?

Pobednički tim se ne menja. Crvena zvezda nije blistala u 160. večitom derbiju, ali je uspela da nadmudri i nadigra Partizan, što je bilo dovoljno da se dođe do prvog slavlja nad ljutim rivalom u ovoj sezoni. Vladan Milojević će u odnosu na taj okršaj napraviti samo jednu izmenu i to prinudnu, zbog suspenzije Srđana Babića, pa će na mesto štopera Vujadin Savić.

Zvezdin kapiten bio je starter u samo jednom derbiju ove sezone. Onom na stadionu Rajko Mitić koji je završen rezultatom 1:1. Tada je bio u tandemu sa Nemanjom Milunovićem, koji će mu i ovoga puta biti partner u poslednjoj liniji. Ostale pozicije u odbrani zagarantovane su za Milana Borjana, Filipa Stojkovića i Milana Rodića.

S obzirom na izostanak Babića, Crvena zvezda na klupi za rezervne igrače neće imati štopera. U slučaju nepredviđenih okolnosti na to mesto bi mogao da bude prekomandovan Filip Stojković, dok bi u vatru onda uskočio univerzalac Marko Gobeljić.

Ostala mesta u timu ostaće nepromenjena. Najbliži poslednjoj liniji biće Jovičić i Jovančić. Prvi kao osigurač i prva zaštita odbrane, a drugi kao spona između linija tima. Desni bok je zagarantovan za Mohameda el Fardua Bena, a levi za Mirka Ivanića. Ulogu plejmejkera ponovo će zauzeti Marko Marin, dok će najistureniji igračputa biti Milan Pavkov.

Mirko Ivanić je bio najbolji akter prvenstvenog derbija. Nekadašnji kapiten Vojvodine predstavljao je nerešivu enigmu za desni bok Partizanove odbrane. Uspeo je u dobroj meri da potisne Nemanju R. Miletića i donese prevagu na sredini terena, pa ostaje da se vidi da li će ponovo uspeti da odigra utakmicu na tako visokom nivou.

Vladan Milojević je napravio prave taktičke poteze u tom meču. Pogodio je sa startnom postavom, njegov tim je imao kontrolu igre, a kasnije je posegnuo i sa pravim izmenama. Tu se pre svega misli na uvođenje Alekse Vukanovića umesto istrošenog Bena u 70. minutu. Bivši ofanzivac kruševačkog Napretka je izvršio dodatni pritisak na odbranu Partizana i golom krunisao sjajan kontranapad domaćina u 80. minutu, koji je i definitivno odlučio pitanje pobednika.

Ukoliko budemo gledali čvrst i neizvestan meč, upravo bi rezervisti mogli da predstavljaju odlučujući faktor u borbi za trofej. Milojević će od ofanzivaca, pored Vukanovića, na klupi za rezervne igrače sasvim sigurno imati Joveljića, kao jedinog preostalog špica u izostanku Boaćija, dok ostaje dilema da li će se tu naći još Simić, Jevtović ili Jirka. Od centralnih veznih igrača tu će biti Čaušić i Vulić.

Svaki put u ovoj sezoni bolji akter derbija bio je onaj tim koji je bio agresivniji i konkretniji na sredini terena, nema sumnje da će tako biti i ovoga puta.

Sastav Crvene zvezde za Partizan: Borjan - Stojković, Savić, Milunović, Rodić - Jovančić, Jovičić - Ben, Marin, Ivanić - Pavkov.

 

Najnovije vesti


×