""
""

ZVEZDA ŽESTOKO NA TOLETA: Karadžić više nije predsednik, znamo s kim se sastajao u Budvi i od kojih političara očekuje zaštitu

Vreme čitanja: 5min | ned. 11.08.13. | 13:37

„Tražimo od državnih organa da otvore istragu i konačno se pozabave očiglednim kriminalom koji je zahvatio naš fudbal, utakmica Partizan - Novi Pazar samo je povod za nešto što je sada tako očigledno“, kaže se u novom saopštenju kluba sa Marakane

Novi dan – novo saopštenje. Nekoliko časova posle utakmice Partizan – Novi Pazar, Crvena zvezda je najavila istupanje iz Super lige, ukoliko Tomislav Karadžić ne podnese ostavku na funkciju predsednik Fudbalskog saveza Srbije, a u nedelju su na Marakani u javnost poslali još jednu poruku, odgovarajući na pokušaj smirivanja strasti u vidu poruke potpredsednika crveno-belih Branka Ružića.

Tim povodom, na zvaničnom sajtu kluba iz Ljutice Bogdana 1a osvanuo je tekst sledeće sadržine.
Bahato i suvišno je da pojedinci u raznoraznim jutarnjim programima prozivaju Crvenu zvezdu, po principu „nema potrebe“ i „emotivna saopštenja“, jer to je pokušaj testiranja elementarne inteligencije cele Srbije zasnovan na tezi NEMA POTREBE DA SE BUNITE, MI VAS KRADEMO I DALJE“.

Izabrane vesti

A odmah zatim ukazivanje na, po njihovom mišljenju, srž problema.
„Za Crvenu zvezdu, Tomislav Karadžić od subote 10. avgusta 2013. godine više nije predsednik Fudbalskog saveza naše zemlje“, kaže se u saopštenju crveno-belih.

Dalji teskt prenosimo u celosti.
„Namera našeg oglašavanja u javnosti putem saopštenja, jedini je način ukažemo na brojne nepravilnosti, nepravde, nelogičnosti i neregularnosti. Istorija je pokazala da u bilo kakvoj borbi u forumima i nadležnim institucijama nacionalnog fudbalskog saveza, nemamo šansu protiv Karadžićeve „glasačke mašine“ i armije poslušnika, koji zarad jednog ili dva putovanja, ili obilniji ručak, spremno podižu ruke u korist nekadašnjeg „uspešnog privrednika“ još iz vremena bivše SFRJ.

Ovoga puta ne želimo uopšte da gubimo vreme na raznim panelima, okruglim stolovima, i navodno tražimo rešenje za boljitak srpskog fudbala u okviru postojećih institucija, jer mi vremena više nemamo, a nema ga ni srpski fudbal. Posle viđenog 10. avgusta na utakmici u Humskoj, tražimo od državnih organa da otvore istragu i konačno se pozabave očiglednim kriminalom koji je zahvatio naš fudbal. Utakmica Partizan - Novi Pazar samo je povod za nešto što je sada tako očigledno. A to je visok stepen kriminala i korupcije u srpskom fudbalu, u kome se vrlo često zna i ko će povesti na poluvremenu, a ko pobediti na kraju, pa čak i broj postignutih golova, i u kome se odomaćila čuvena igra „tri za tri" zbog kojih neki klubovi praktično nisu mogli da ispadnu iz lige.

Crvena zvezda je dosta govorila o svojim slabostima, propustima, greškama, zbog kojih i danas ima brojne finansijske i druge probleme i od toga nismo ni bežali. Za razliku od drugih, potpuno smo otvorili svoje poslovanje. Sada mislimo da je red da se malo govori i o onima koji su ceo srpski fudbal obesmislili do te mere, da su nam stadioni opusteli, da se rezultati znaju unapred, da su nam klubovi nekonkurentni za bilo kakvu ozbiljniju ulogu u Evropi, da smo ubedljivo najveći izvoznik fudbalera u Evropi, što je jedini rezultat u kome biti prvi i nije neka pohvala.

Tomislav Karadžić je početak fudbalskog prvenstva Srbije dočekao na plažama Budve. Znamo i ko mu je od bliskih saradnika bio u poseti samo dan pre „cirkusa“ sa registracijom fudbalera Novog Pazara, verovatno radi poslednjeg dogovora oko rešavanja ovog „problema“. Znamo i sa kojim visokim predstavnikom SD Partizan je održao višečasovni sastanak pre nekoliko dana, iako po profesijama nemaju nikakvih dodirnih tačaka, osim ako nisu pričali o umetničkim delima? Znamo i na koje visoke političke funkcionere se konstantno poziva i očekuje njihovu zaštitu. I njihova imena smo spremni da objavimo u cilju informisanja šire javnosti, koja je njegovu smenu uostalom tražila mnogo pre Crvene zvezde. Znamo i kako je čovek zadužen za suđenje Bogoljub Stepanović, za samo nekoliko godina iz nižeg ranga „progurao“ svog kandidata na sudijskoj isti, da bi isti „briljirao“ u subotu uveče na utakmici u Humskoj i možda vratio neke dugove. Znamo i da taj isti Stepanović već godinama lobira i ubira glasove za svog „gospodara“ u regionu Istočna Srbija, kao što znamo kako i na koji način to rade još neki pojedinci u drugim regionima, zbog čega je Karadžić praktično nezamenljiv.

Crvena zvezda, takođe, poseduje i informacije da će predsednik FSS već u ponedeljak pokušati da stvori sliku u javnosti, da su mu pojedini čelnici našeg kluba pretili tokom vikenda, nakon završetka utakmice Partizan - Novi Pazar, što ne odgovara istini. Uradi li navedeno Tomislav Karadžić, to će biti vrhunac njegove bahatosti, jer niko mu iz Crvene zvezde nije pretio, već mu je samo saopštena istina u lice, i to istina koju već godinama vidi cela Srbija, a da pri tom on misli da mu niko ništa ne može.

ŠTETNO DELOVANJE KARADŽIĆA - TENDER ZA IZGRADNJU CENTRA U PAZOVI, KREDIT ZA ANTIĆA...

Crvena zvezda ima još dosta toga da kaže o štetnom delovanju Tomislava Karadžića, počev od tendera za izgradnju fudbalskog centra u Staroj Pazovi, ili podizanju kredita kako bi se isplatio Radomir Antić, ali ne želi da gubi vreme. Kao najveći klub na ovim prostorima, bez obzira na sve probleme u kojima se nalazi, Crvena zvezda želi da preuzme odgovornost i pokrene srpski fudbal koji nezadrživo pada na sve niži nivo.

Ne tražimo nikakvu pomoć, niti smo je ikada tražili, ali zato nećemo da dozvolimo ni da nam se odmaže. Naš klub već godinama ima izuzetno težak raspored na startu sezone, a prošle sezone dogodilo se da je naš prvi tim praktično odigrao samo tri utakmice na svom stadionu do pozne jeseni. Već dve sezone dolazimo u opasnost da ne možemo regularno da započenom sezonu i da odigramo svoj premijerni meč, zbog raznih muzičkih priredbi, dok se nekima zamenjuju domaćinstva na vrlo teškim gostovanima poput onog u Užicu, zbog renoviranja stadiona, instaliranja reflektora i slično...

Crvena zvezda sa druge strane, i pored višegodišnjih neuspeha, i dalje predstavlja „magnet“ za ljude u Srbiji. Kada je potrebno promovisati ligu koja je već i u istom tom narodu dobila naziv „Toletova liga“ ili potpisati neki sponzorski ugovor, tada se isti ti ljudi koji vode degradirani srpski fudbal, vrlo rado sakrivaju iza brojki i posećenosti utakmica, iako gotovo 60 posto gledalaca dolazi na utakmice našeg kluba. Primera licemernog ponašanja i dvostrukih standarda Karadžića i njegove kompanije ima još...

Zato, sa čovekom kome je najveći uspeh u poslednjih godinu dana taj što je završio na proslavi titule Partizana, na navijačkoj zastavi obučen kao Al Kapone, više nemamo o čemu da razgovaramo. Za nas, Tomislav Karadžić od subote 10. avgusta 2013. godine nije više predsednik FSS. Ne tražimo nikakve Skupštine, glasanja, rasprave, pozivanje na Statute, već njegovu ostavku, i istovremeno aktivnije učešće državnih organa i pokretanje opsežne istrage o svim neregularnostima u srpskom fudbalu, koje sada već vide svi“, piše u saopštenju Crvene zvezde.

 

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaSrbijaSuperligaTomislav Karadžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara