ZVEZDA - TIM ZA DERBI: Jedna radosna vest za Delije i jedna velika dilema Vladana Milojevića

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.03.19. | 08:00

Simić trenutno ispred Erika Jirke

Neizvesnost je trajala još od finiša priprema u Antaliji, ali navijači Crvene zvezde - pa i trener Milojević - mogli su da počnu lakše da dišu još početkom sedmice. Ako je bilo dileme - sad je više nema. Vezista crveno-belih Dušan Jovančić ostavio je za sobom povredu prednje lože, zbog koje je propustio dve utakmice ovog proleća, i spremio se za najvažniji meč ovog dela prvenstva.

Izabrane vesti

Uz dilemu na levoj strani to je esencijalna vest kada je u pitanju izbor Zvezdinog stratega za meč protiv Partizana. Ne treba potanko objašnjavati zašto su se navijači Crvene zvezde gledali u nebo prethodnih dana i molili se za zdravlje bivšeg kapitena Vojvodine.

Jovančić se u prethodnom periodu, uz Marka Marina, nametnuo kao ključni igrač Zvezdinog veznog reda. Trener Milojević ga je ostavio na klupi pre prvog susreta sa Partizanom, i skupo platio grešku. Parni valjak je ukočen tek ulaskom tihog momka sa Crvenog krsta, koji je kasnije bildovao CV fenomanlnim partijama u Ligi šampiona.

Iskusni vezista je miran na lopti, zna da odgovori na presnig rivala.... Dakle, Jovančić bi trebalo da dejstvuje u tandemu sa Jovićem, tu kombinaciju je Vladan Milojević uigravao tokom priprema u Antaliji.

Sigurni starteri su El Fardu Ben (desno), Marko Marin kao ključna figura za kreaciju i lepršavost, dok na levoj strani ofanzivnog dela Vladan Milojević ima dilemu. Može da bira između Simića i Erika Jirke. Brojne informacije govore da je Zvezdin đak trenutno u blagoj prednosti u odnosu na mladog reprezentativca Slovačke. Odigrao je odličan meč protiv Vojvodine, i prosto terao Marina da ga baca u vatru.

Prednost Erika Jirke leži u činjenici da je defanzivno jači, i da bi mogao da trkački parira jednom od najboljih igrača crno-belih Nemanji R. Miletiću.

Povreda Milana Rodića nateraće Vladana Milojevića da ponovo sastavi identičnu odbrambenu četvroku kao protiv Vojvodine i Radnika. Dakle, mladi reprezentativac Srbije Milan Gajić igraće na kontra strani. Sutra će Zlatni Orlići polagati prvi veliki test u Zvezdinom dresu, i pored toga što je postigao prvenac u Surdulici. Ista konstatacija se odnosi i na štopera Nemanju Milunovića.

Biće interesantno videti koga će Vladan Milojević staviti na klupu, jer definitivno ima širok roster. Kao iznenađenje mogao bi da figurira Mirko Ivanić, a šansu s pravom čekaju Milan Pavkov i Aleksa Vukanović. Verovatno će u protokolu biti i Miloš Vulić.

A, evo kako ste vi glasali u MOZZART-ovoj anketi: Borjan - Stojković, Savić, Milunović, Rodić - Jovičić, Jovančić - Ben, Marin, Jirka - Boaći.

Grafika: MOZZART Sport/Nenad Jovanović


tagovi

Vladan Milojevićveljko simićErik Jirka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara