""
""

Zvezda lako sa Ankaranom - istakli se Adžić i Živković, Orlandić promašivao

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.01.16. | 18:53

Crveno-beli u prvom kontrolnom meču u Sloveniji slavili sa 3:0

Crvena zvezda je nastavila pobedničku seriju na prvom kontrolnom meču na pripremama u Sloveniji! Lider Superlige lako je izašao na kraj sa tamošnjim drugoligašem Ankaranom (3:0), a trener Miodrag Božović iskoristio je šansu da na teren pošalje dva kompletna tima.

Izabrane vesti

U prvih 45 minuta igrao je gotovo najjači sastav: Kahriman, Petković, Luković, Nikola Jovanović, Ibanjez, Grujić, Donald, Plavšić, Srnić, Katai i Jović. Jedino novo ime bio je 18-godišnji Jovanović koga je crnogorski stručnjak isprobao na mestu štopera u paru sa veteranom Lukovićem.

Zvezda je potpuno kontrolisala igru i rezultat. Već u 5. minutu Srnić je posle centaršuta Jovića glavom pogodio mrežu domaćih za 1:0. Drugi gol delo je Donalda udarcem sa ivice šesnaesterca u 22, a samo tri minuta kasnije i Plavšić je matirao čuvara mreže Ankarana. Bio je to i najlepši momenat na utakmici, efektan pogodak sa dvadesetak metara...

Beograđani su drugo poluvreme odigrali u sledećem sastavu: Na golu je bio Supić, a igrali su još: Cvetković, Vukašin Jovanović, Pavićević, Anđelković, Ristić, Adžiċ, Ilić, Gavrić, Živković i Orlandić. Crveno-beli su dominirali i u rezervnom sastavu, ali nisu uspeli da još kojim golom potvrde trijumf. 

Najviše se ispromašivao Orlandić koji je pogodio stativu u 76. minutu, a posle toga u još dva, tri navrata nije uspeo da realizuje povoljne prilike. Ono što posebno može da raduje navijače Zvezde i trenera Božovića jesu sasvim pristojne role mlađanih Luke Adžića i Živkovića. Njih dvojica su u dva minuta imali solidne šanse da postignu gol. Živković je lepo gađao u 59. minutu tik pored stative, a Adžićev udarac sa oko 15-16 metara odbranio je golman Ankarana...

Lider Superlige odigraće još dva meča u Sloveniji, protiv Kopra u nedelju i tri dana kasnije protiv Zarje. Povratak za Beograd zakazan je za 28. januara, a potom crveno-beli odlaze na drugi deo pripremama na Kipar.

(foto: MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara