Zvezda kreće

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.19. | 10:00

Prva provera u Austriji protiv ovdašnjjeg niželigaša Vindišgarstena (18.30) za crveno-bele ima veći značaj od pukog istrčavanja

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Austrije)

Zvezda kreće sa proverama! Kada vam je rival niželigaš - u ovom slučaju lokali Vindišgarsten (18.30 časova), treneri se obično služe starom poštapalicom da je u pitanju utakmica kao stvorena za dobro istrčavanje u ovoj fazi priprema, međutim. Strateg Crvene zvezde Vladan Milojević nema taj luksuz. Stanje i stepen forme srpskog šampiona otkriće izazovi protiv Kluža, Zenita i Apolona, ali i današnji sparing može bar nešto da nagovesti.

Izabrane vesti

Prvo i osnovno: da li je Vladan Milojević na dobrom putu da povrati strast u igri Crvene zvezde, koja je nedostajala klubu sa Marakane u prolećnoj polusezoni? Taj problem su svi indentifikovali u Ljutice Bogdana, pravdali ga donekle nedostatkom motiva…. Rekli smo da Milojević nema luksuz bacanja prijateljskih utakmica u reku, jer je evropska premijera protiv Suduve blizu. Zvezdin strateg na pripremama u Austriji ne može da računa na mlade reprezentativce (Babić, Gajić), kao i golmana Milana Borjana. Čekaju se pojačanja, kao i da neko od napadača napusti redove crveno-belih. Mnogo nepoznanica i otvorenih mesta, ali...

Sigurni smo da će navijači Crvene zvezde sa pažnjom pratiti šta se dešava u Vindišgarstenu. Pre svega kako će izgledati odbrana srpskog šampiona, pošto se pominje da će prednost, bar u prvom trenutku, imati Pankov i Milunović. I to na uštrb aktuelnog kapitena Vujadina Savića. Isto tako je moguće da Vladan Milojević kao startnog desnog beka promoviše Marka Gobeljića. I na taj način probudi Filipa Stojkovića (čeka se i povratak Gajića).

Verovatno da će Milojević šansu ukazati svim fudbalerima… I moguće je da na delu ni u jednom trenutku ne vidimo tim koji će početi sezonu u Marinpolju protiv Suduve. Današnji test Milojeviću će dati bar neku informaciju koja će u dalje koristiti.

Obično se kaže da rezutati i izdanja iz prijateljskih mečeva nisu reper i da praktično ne znače ništa. Možda je i tako, ali Crvena zvezda je baš u Vindišgarstenu pre 12 meseci najavila istorijski plasman u Ligu šampiona. Delovala je autoritativno protiv Rida, austirjskog vicešampiona LASK-a, Apolona… Zato je važno da mišiće samopouzdanja počne da bilduje već danas.

FOTO: FK Crvena zvezda


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara