Zvezda daleko od zenita

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.06.19. | 08:39

Crveno-beli od 16.30 (TV Arenasport 1) igraju protiv šampiona Rusije u Bišofshofen

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Austrije)

Kada je reč o pripremnim mečevima uvek postoje dve škole mišljenja. Jedna je da bi Crvenoj zvezdi mnogo značio dobar rezultat u proveri protiv Zenita (16.30, TV Arenasport) i da bi srpski šampion napumpanih mišića dočekao početak kvalifikacija za Ligu šampiona. Drugi stav je isto legitiman, a kaže da nije dobro u pripremnom periodu biti u zenitu forme.

Izabrane vesti

Gledajući poslednji trening pred susret sa timom čiju kapitensku traku nosi Branislav Ivanović, stekao se utisak da Vladan Milojević želi da ubije dve muve. Pripremio je meč kao da je u pitanju ozbiljno takmičenje. Analizirao je igru Zenita iz svih uglova, kako bi bar malo amortizovao strašan kvalitet Driusija i Azmuna. Dakle, Zvezda se spremila za takmičenje u Bišofshofen (meč prvobitno trebalo da se igra u Slacburgu), a ako je nešto odlično znala poslednjih sezona onda je to da da se takmiči, međutim...

Crveno-beli su trenutno daleko od svog zenita. I dalje se traži prva opcija na zadnjem veznom, isto kao i najbolja kombinacija štopera. Danas bi trebalo da ponovo u startnoj postavi vidimo bivšeg kapitena Vujadina Savića. Takođe, žiža javnosti biće usmerena ka veznom redu srpskog prvaka. O promeni načina igra govorio je Marko Marin, a sve ponovio El Fardu Ben.
Ne znam da li smo jači ili slabiji nego prošle godine, ali smo sigurno drugačiji tim. I taktika je drugačija“, rekao je Ben.

Crveno-beli bi, bar nominalno, trebalo da budu ofanzivniji. Igraće sa samo jednim zadnjim veznim i veznim redom nakrcanim kreativnim igračima. Samo će Milan Jevtović biti klasično krilo.

Loša stvar za Crvenu zvezdu je što će Zenitu meč biti generalna proba pred početak sezone. Tim Sergeja Semina igraće u prepodnevnom terminu sa Honvedom, ali se očekuje da se srpskom šampionu suprotstavi trenutno najjači tim. Dakle, videćemo u istoj postavi Drijusija, Azmuna, Ivanovića, Rakickog, Mana...

Sve ukazuje da je Zenit ogroman favorit. Crvena zvezda nije impresionirala u proverama protiv Kluža i Apolona. Šampion Rusije i prošlosezonski učesnik osmine finala Lige šampiona je pokazao autoritet u duelu sa Admirom Vaker (6:1), zatim bio bolji od Levskog (1:0). Upravo taj meč pokazao je da bi crveno-beli, oslanjajući se na agresivnost i taktičku perfekciju, mogli da izboksuju tvrd meč. Identičan onom koji je viđen u Antaliji februara 2018. Tada su Rusi slavili pogotkom iz prekida (1:0). Upravo taj segment muči Vladana Milojevića ovih dana koliko i jako sunce podno Alpa. I ne samo kada je u pitanju defanziva. Uvežbavali su crveno-beli i ofanzivni prekid dan pre meča sa Zenitom. I tada je šef struke govorio o detaljima koje neće praštati dobri rivali.
Kad nam odu dva štopera napred na prekid, nema pomoćne igre. Pogrešimo tu, i dobijamo kontru“, govorio je Milojević.

Ishod – a posebno igra Zvezdinog tima – današnjeg meča kreiraće i raspoloženje i ambijent oko kluba… Još se čeka igra i još se čekaju pojačanja, kao i prodaja nekog od igrača.

FOTO: FK Crvena zvezda


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara