Zvezda 5 od 5: Pavkov za kraj savršenih priprema, odbrana zategnuta pred Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.07.18. | 19:55

Crveno-beli u Austriji, na debiju Ebesilija, savladali i češki Bohemijans – 1:0

I rezultatski i igrački – uspešno. Tako je izgledala generalna proba Crvene zvezde uoči početka nove sezone. Prvak Srbije je u završnoj kontrolni pred izlazak na evropsku scenu savladao Bohemijans (1:0) i tako na najbolji način nagovestio da spreman čeka početak kvalifikacija za Ligu šampiona, do čijeg početka je ostalo samo devet dana.

Tim Vladana Milojevića se iz Austrije vraća sa savršenim učinkom, jer je posle Rida (2:0), LASK-a iz Linca (3:1) i kiparskog Apolona (1:0) savladao i sedmoplasirani tim minulog prvenstva Češke. Nadmoćnu igru u drugom poluvremenu krunisao je rezervni napadač Milan Pavkov, pogotkom u poslednjem minutu posle ubacivanja s boka Stefana Hajdina – 1:0.

Izabrane vesti

Bila je to nagrada i za Pavkova (posle efikasne sezone vratio se sa pozajmice iz niškog Radničkog), ali i za Zvezdu, jer je u većem delu utakmice ostavila utisak tima kome je više stalo da napada. Stvarali su Beograđani šanse, imali su ih El Fardu Ben (triput), novajlijle Dejan Meleg i Nikola Stoiljković, pokušao je u finišu i iksusni Nenad Milijaš, što samo svedoči o ofanzivnoj orijentaciji Milojevićevog tima, u kome se prvi put posle potpisa našao i Lorenco Ebesilio, pojačanje iz kiparskog APOEL-a.

Drugi važan segment, kojim bi stručni štab morao da bude zadovoljan, ogleda se u činjenici da golman Milan Borjan skoro da nije imao posla. Za to je zaslužna i za ovu priliku istumbana odbrana (bez Vujadina Savića i reprezentativca Milana Rodića), a sam podatak da je tokom boravka u Austriji Zvezda primila samo jedan gol na četiri susreta (protiv LASK-a) pokazuje da je taj deo tima "zategnut kao struna". Doduše, tek bi trebalo videti kako će sve da izgleda u takmičarskim utakmicama, a prva je na programu 11. jula u Rigi, protiv prvaka Letonije, Spartaksa iz Jurmale.

---------------------------------------------
CRVENA ZVEZDA – BOHEMIJANS 1:0 (0:0)
/Pavkov 90/

Lokalni teren u Štajeru
Gledalaca: 200

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Stojković, Babić, Hajdin - Jovičić, Meleg - Milić, Ebisilio, Ben – Pešić. Igrali su još: Srnić, Jevtović, Stoiljković, Krstičić, Pavkov, Terzić, Milijaš.

BOHEMIJANS: Valeš, Švec, Jindrišek, Reiter, Juliš, Hašek, Šmid, Krč, Dostal, Vodhanel, Mašek.

Pre ovog susreta, tim sa Marakane je savladao i selekciju Užica (2:1), što znači da ima savršen učinak od pet pobeda iz isto toliko utakmica u pripremnom peirodu, uz gol-razliku 9:2, a ekipa se sustra vraća za Beograd.

FOTO: Star sport


tagovi

Milan Pavkov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara