ZVANIČNO: Najskuplje pojačanje u istoriji Viljareala!

Vreme čitanja: 1min | čet. 07.06.18. | 19:21

Ugovor na pet godina...

Odjeknula je i transfer bomba na Madrigalu! I to kakva... Najskuplja u klupskoj istoriji!

Kamerunski napadač Karl Toko Ekambi je prešao iz Anžea u Viljareal za 20.000.000 evra! Dosadašnji transfer rekorder Žute podmornice je bio brazilski napadač Nilmar kojeg su pre devet godina platili 16.500.000 evra.

Izabrane vesti

Toko Ekambi stiže na Madrigal posle fantastične sezone u dresu Anžea. Ima 25 godina, a u minuloj sezoni je dao 17 prvoligaških golova na 37 mečeva i osvojio nagradu "Mark Vovijen Foe" za najboljeg afričkog igrača u Ligi 1. Skrenuo ja pažnju brojnih klubova, a ozbiljna je bila Borusija Dortmund koja je u njemu videla naslednika Pjer-Emerika Obamejana s obzirom na sličan stil igre dvojice Afrikanaca.

Ipak, Viljareal je bio najbrži , najkonkretniji i odrešio je kesu za Kamerunca. On dolazi kao zamena za Bakambua koji je prošle zime otišao u Kinu za 40.000.000 e vra, tako da je španski klub opet na dobitrku. A poznato je kako kod njih napadači procvetaju. Setimo se Pata, Vijeta, Rubena, Rosija, Forlana...

Toko Ekambi bi trebalo da pojača konkurenciji Nikoli Sansoneu i Rodžeru Martinezu dok se očekuje da se Karlos Baka vrati sa pozajmice u Milan. Potpisao je ugovor na pet godina.


tagovi

Karl Toko EkambiLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara