Zvanično: Maldini i Boban su u upravi Milana

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.06.19. | 14:44

Paolo tehnički direktor, Zvonimir prvi čovek fudbalskih operacija

Dve legende Milana vraćaju se na San Siro. Danima su kružile spekulacije, koje su napokon dobile i zvaničnu potvrdu: Paolo Maldini i Zvonimir Boban od danas su funkcioneri rosonera! Kreće nova era u taboru višestrukog prvaka Evrope, videćemo koliko će biti uspešna.

Milan je godinama na margini italijanskog fudbala. Poslednju titulu prvaka je osvojio još 2011. godine. U poslednjih pet sezona ne može ni da priviri vrhu. Čak mu je i Liga šampiona postala misaona imenica. Zato je moralo nešto iz korena da se promeni.

Izabrane vesti

Probalo se sa kupovinom igrača, tumbanjem tima, menjanjem trenera. Nije vredelo. Sada je red došao na funkcionere. Paolo Maldini je postao tehnički direktor Milana, a Zvonimir Boban prvi čovek svih fudbalskih operacija. Prevedeno na srpski, bilo bi nešto kao potpredsednik za sportska pitanja.

Najpre je FIFA na svom sajtu objavila da se Boban povlači sa pozicije u svetskoj kući fudbala i da odlazi u Milan. Nekadašnji hrvatski fudbaler je poručio da prati svoje srce.
Jako je teško napustiti FIFA, ali sledim svoje srce i moju strast, kojima se vodim kada donosim  odluke. Tako je bilo i kada sam se prihvatio izazova da dođem u FIFA. Ljudi u Milanu su moja porodica i grad Milano i Italija su moj dom. U meni gori želja da pomognem tom velikom klubu, koji mi toliko mnogo znači, da ga vratim tamo gde pripada“, istakao je Boban.

Malo posle toga se oglasio i Milan, koji je na svom sajtu potvrdio dolazak Maldinija i Bobana.
Ubeđen sam da će nam Paolo pomoći u ovom projektu, svojim iskustvom, vizijom i liderskim sposobnostima. On je integralni deo Milana i zna put do uspeha. Biće pravi model na koji će svako moći da se ugleda”, istakao je Ivan Gazidis, izvršni direktor Milana.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara