Zvanično: Lutovac je crno-beli

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.06.19. | 13:47

Sačekaće saigrače u Beogradu

Poker pojačanja u Humskoj 1. Posle trojice iz odbrane (štoperi Dominik Dinga i Igor Vujačić, te desni bek Periša Pešukić), Partizan je prešao na jačanje ofanzivnog dela tima i, kao što je najavljeno pre dve sedmice, postao snažniji za – Aleksandra Lutovca.

Doskorašnji kapiten Rada obavezao se na četvorogodišnju saradnju osvajaču Kupa Srbije.

Izabrane vesti

Po okončanju Prvenstva Evrope mladih selekcija u Italiji i San Marinu, gde je za reprezentaciju Srbije odigrao tek pet minuta u finišu utakmice drugog kola, protiv Nemaca, zaputio se Lutovac ka Beogradu, da bi danas formalizovao posao sa crno-belima. Došao je bez obeštećenja, s obzirom da je nedavno raskinuo saradnju sa Građevinarima, na štetu kluba, uz presudu Arbitražnog suda Fudbalskog saveza Srbije, zbog neisplaćenih zarada na Banjici. To mu je omogućilo da stekne "čiste papire" i sam sebi popravi pregovaračku poziciju.

Na Topčiderksom brdu će zarađivati 6.000 evra mesečno, tako da neće previše opteretiti budžet, a za uzvrat ima da ponudi brzinu i prodornost, što su karakteristike koje su navele trenera Sava Miloševića da mu ukaže šansu. Ruku na srce, Aleksandar Lutovac pominjao se kao potencijalno pojačanje Parnog valjka i u nekolkio prethodnih prelaznih rokova, međutim, zbog tvrdokornog stava uprave Rada da ne prodaje igrače večitim rivalima posao nije bio izvodljiv. Sve do ovog slučaja, okončanog na Abitraži.

Angažovanjem Aleksandra Lutovca (izabrao da na poleđini dresa nosi broj 97) Partizan se zvanično prešaltao na jačanje ofanzivnog dela ekipe. Uprava radi na angažmanu napadača Rome, Umara Sadika (pozajmica 100.000 evra, moguć otkup narednog leta za 1.600.000), a traži se krilo i centralni vezni, s tim da je izvesno da to neće biti Huan Ignjasio Kvaljar. Argentinac je pregovarao sa crno-belima, razmatrao uslove, da bi na kraju odbio ponuđeno, pa klub sad mora da traži drugačije rešenje. 

U međuvremenu, čeka se papir iz Malage kojim bi Španci "oslobodili" Rajka Brežančića i omogućili mu da kao slobodan igrač potpiše za Partizan. Taj posao privodi se kraju, moguće je da se zaključi danas ili sutra. U svakom slučaju, ni levi bek, ni Lutovac, neće putovati na Zlatibor, za to nema potrebe, pošto se ekipa, posle večerašnje kontrolne utakmice sa podgoričkom Budućnosti u Užicu, već sutra vraća za Beograd.

A narednog utorka putuje za Sloveniju. 

FOTO: FK Partizan


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara