ZVANIČNO: Kabak u Šalkeu

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.19. | 14:45

Milan izvisio

Možda je Milan bio najbliži, ali pobednik trke za potpis Ozana Kabaka je - Šalke!

Posle gotovo dvočasovnog sastanka uprave kluba iz Gelzenkirhena sa čelnicima Štutgarta pao je dogovor, a onda i definitivni transfer na Feltins Arenu! 

Izabrane vesti

Samo šest meseci pošto je stigao u Štutgart iz Galatasaraja, vrlo talentovani turski štoper ponovo menja sredinu, pošto je Šalke na kraju isplatio traženu otkupnu klauzulu na 15.000.000 evra! Kako je objavljeno, Kabak je sa novim klubom parafirao ugovor do juna 2024. godine, odnosno na istu dužinu kao što je to bilo u redovima Švaba. Kabak je ostavio više nego dobar utisak u Bundesligi, uprkos tome što je Štutgart na kraju ispao u Cvajtu, jer je na 17 utakmica postigao tri gola.

TRANSFERI UŽIVO - nedelja, 30. jun

To znači da će mu poslodavac opet biti Mihael Reške. Novi tehnički direktor Šalkea bio je glavni čovek za Kabakov dolazak u Štutgart pre šest meseci za 11.000.000 evra, kada je postao najskuplje pojačanje u klupskoj istoriji.
“Jako smo srećni što možemo da kažemo da je jedan od najvećih evropskih talenata član Šalkea. Ozan Kabak je na kraju izabrao da ostane u takmičenju gde se dobro pokazao“, rekao je sportski direktor Šalkea Johen Šnajder i zahvalio se treneru Davidu Vagneru i direktoru Reškeu na uloženom trudu u realizaciji ovog transfera.

Ozan Kabak s pravom nosi etiketu jednog od najtalentovanijih mladih štopera Evrope. Eksplodirao je pod komandom Fatiha Terima u Galatasaraju, odakle je trebalo prvo da ode u Inter, ali je Štutgart na kraju bio brži i konkretniji. Poslednjih dana se za Kabakovo ime povezivao Milan, ali kako su Rosoneri u ozbiljnim finansijskim problemima, na kraju je ipak završen transfer u Šalke.

Reklo bi se – odličan potez Kraljevskog kluba iz Gelzenkirhena.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara