©Reuters
©Reuters

Zagrevanje za ono što se čeka 19 godina, Sporting uzeo Liga kup (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.01.21. | 23:11

Pedro Poro srušio Bragu u napetom finalu - 1:0

Bilo je napeto i tvrdo kao što se moglo očekivati. Čekao se pravi trenutak, da odluči sitan detalji, i to se dogodilo. Golom Pedra Pora u 41. minutu Sporting iz Lisabona je došao do trofeja u Liga kupu Portugalije, a njegovi navijači se nadaju da je ovo samo uvod u ono što se čaka 19 godina na stadionu Žoze Alvalade, a to je šampionska titula - 1:0 (1:0).

Da će se voditi ozbiljan rat na terenu bilo je jasno već u 33. minutu, kada je sudija Martins pogazao crvene kartone trenerima dva kluba, Amorimu i Karvahalu, zbog međusobnih razmirica kraj aut-linije. Tenzije je bilo i na terenu, zbog prevelikog uloga, ali su stoga izostale i velike prilike. Ipak, onu pravu u pogodak je pretvorio Pedro Poro. Desno krilo Sportinga se u 41. minutu stuštilo u kazneni prostor Brage, a onda precizno pogodilo suporotan ugao gola nemoćnog Mateusa Magaljaeša.

Izabrane vesti

Drugo poluvrme bilo je gotovo preslikano kao prvo. Čekala se prava reakcija Brage, koja je diktirala tempo. Bilo je mirno sve do 72. minuta kada je Paulinjo uzdrmao prečku Sportingovog gola. Lavovi su nekako uspeli da izdrže taj nalet protivnika, a onda se ušlo u nervoznu završicu meča u kojoj je podeljeno šest žutih kartona i jedan crveni, koji je zaradio Pedro Gonkalves u sedmom minutu nadoknade utakmice.

Samo minut kasnije počelo je veliko slavlje Sportingovih igrača. Klub iz Lisabona je došao do trofeja, a čvrsto drži i prvo mesto u Primeiri, gde ima četiri boda više od Porta i Benfike. Ali, još uvek ima mnogo da se igra.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara