Miloš Krstić za vreme prvog mandata u OFK-u u duelu sa Milanom Smiljanićem
Miloš Krstić za vreme prvog mandata u OFK-u u duelu sa Milanom Smiljanićem

Vri na Karaburmi: OFK postavlja temelje za povratak na veliku scenu

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.02.20. | 11:48

Prethodnih dana tim sa Omladinskog stadiona angažovao brojna pojačanja

Vri na Staroj Karaburmi. OFK Beograd užurbano postavlja temelje ka povratku na veliku scenu, jer renome kluba ne trpi trećeligaško okruženje. Novobeogradski IMT kvario je planove u jesenjem delu Srpske lige Beograd i sakupio osam bodova više, pa plavo-belima ne preostaje ništa drugo nego da urade što je do njih i pokušaju da skinu Traktoriste sa vrha.

U to ime stigla su tokom zimske pauze zanimljiva pojačanja. Novajlije u sastavu kojim raspolaže trener Nikola Puača su, višegodišnji internacionalac Miloš Krstić, koji je treći put u karijeri zadužio dres Romantičara. Krstić je za OFK ukupno odigrao 84 meča i postigao 18 golova u prvenstvenim, kup i na utakmicama u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
"Dogovor je postignut vrlo brzo, nisam mnogo ni razmišljao. Prepoznao sam trud ljudi koji stvarno žele da klub vrate na mesto gde i pripada. Tako da, evo me. Što se tiče statistike, tu sam da premašim 100 utakmica i veoma ću biti srećan ako to i ostvarim. Nadam se još boljem skoru golova", poručio je nekadašnji adut Marselja, Ajačija i Tuna.

Izabrane vesti

RASPORED KONTROLNIH UTAKMICA

- 02.02. - Trajal (igra se u Kruševcu u 13h na terenu SC "Miče")
- 08.02. - Sindjelić
- 15.02. - Dunav (Stari Banovci)
- 22.02. - BASK​
- 29.02. - Radnički (ZR)

Krstić je, tek da pomenemo, bio deo kluba sa Karaburme tokom sezone 2009/10, jedne od najboljih generacija kluba u novijoj istoriji. U timu su bili Šaranov, Stanković, Nikolić, Marković, Žeravica, Beljić, Simić, Trivunović, Abubakar, Sinđić, Milić... Pod dirigentskom palicom Dejana Đurđevića OFK je sezonu završio na visokom trećem mestu, igrao polufinale kupa i izborio kvalifikacije za Ligu Evrope. A, Miloš je ostao upamćen po evro-golu Galatasaraju na stadionu Ali Sami Jen.
"Sezona za pamćenje i prepričavanje novijim generacijama. Imali smo stvarno dobar tim. Šlag na tortu bilo je igranje u tim kvalifikacijama, moje prvo nastupanje u evropskim takmičenjima. Prva utakmica sa Belorusima, Torpedo, a druga sa velikanom, Galatasarajem gde u tom momentu ima niz vrhunskih fudbalera - Arda Turan, Lukas Nil, Lorik Cana, Hari Kjuel... Nismo ih prošli, ali smo ostavili dobar utisak, pogotovo tamo u Istanbulu", prisetio se Krstić.

Novajlija je Ivan Lovrić, koji je jesenas predvodio odbranu Zvezdare, gde je nosio i kapitensku traku, kao i Denis Ahmetović, desni bočni igrač, doskoro član BSK Borče. Štopersku poziciju pojačao je Veljko Stanić, pristigao iz grčkog Eginiakosa, a plavo-belu opremu zadužila su i tri mlada igrača - Aleksa Denić iz Trepče, Pavle Pavlović iz BASK-a i Mihalo Đorđević iz omladinac Crvene zvezde.

Omladinski stadion su napustili Stefan Janković, Stefan Kukoljac, Petar Milić, Mirko Đurović, Nikola Ivić, dok najbolji strelac u jesenjoj polusezoni Andreja Lazović pokušava da pronađe inostrani angažman.

Prvu kontrolnu utakmicu Romantičari su odigrali prethodne srede remiziravši sa Budućnosti iz Dobanovaca (1:1), a naredni sparing susret izabranici Nikole Puače imaju danas u Kruševcu protiv Trajala, još jednog člana Prve lige Srbije (13.00).

TROJICA INTERNACIONALACA U OMLADINCIMA

Istovremeno, OFK Beograd pojačao je i svoj omladinski sastav trojicom internacionalaca. Na Karaburmi će se brusiti Džoi Jevtić (19) i Džejk Jovanovski (19), produkti omladinske škole australijskog prvoligaša Sentral Koust Marinersa, kao i Sulejman Jalu (20), koji je do sada predvodio napad fudbalske akademije holandskog Viljema II iz Tilburga, u kom nije dobio šansu da nastupi za prvi tim.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara