"Krstaši na potezu"
"Krstaši na potezu"

Vratila se Parma!

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.09.17. | 10:18

I danas u derbiju kola za protivnika ima još jedan slavni italijanski klub

Krstaši na potezuRetko kojem ljubitelju fudbala se neće nasmešiti brk kada na tabeli Serije B vidi Parmino ime. I retko ko će propusiti priliku da nekada jedan od najvažnijih italijanskih klubova, “ispoštuje“ i poverenjem na tiketu. Parma zasad uzvraća na poverenju.

Popularni Krstaši su se posle još jednog finansijskog sloma vratili u drugoligaški karavan pošto su krenuli od nule. Za dve godine su prekskočili dva ranga, prethodne sezone prošli pakao u baražu Serije C i dokopali se Serije B. Odlično su krenuli i u drugoligaškoj konkurenciji i posle dva kola imaju dve pobede. Kandidat su za najviši plasman i jedno od tri mesta koja vode u elitu.

Izabrane vesti

MOZZART KVOTE
(1,70) Parma (3,40) Breša (5.00)

Predvođeni veteranima Lukarelijem, Kalajom, Bariljom i još nekim talentovanima mladićima poput Roberta Insinjea, Krstaši su u prva dva kola upisali minimalce protiv Novare i Kremonezea. Sada ih čeka teži i ispit i Breša koja je osvojila samo bod u prve dve runde. Ali Breša ima kvalitet i potencijal za bolje rezultate. Popularne Rondinele imaju jednu od najboljih škola fudbala u Italiji i iz tog pogona crpe snagu i igrače, pa zato i imaju jedan od namjlađih timova u ligi. Doduše, imaju i ponekog iskusnog igrača, a najzvučnije ime je svakako lokalna legenda Andrea Karaćolo koji je nekada rešetao mreže u Seriji A igrajući u tandemu sa Robertom Bađom.

Parma je favorit i za treću pobedu u sezoni, ali i u Seriji B favoriti često ne prolaze baš najbolje.

Italija 2, treće kolo:

Petak:
Peskara - Frozinone 3:3

Subota:
Askoli - Novara 1:2
Avelino - Fođa 5:1
Bari - Venecija 0:2
Karpi - Salernitana 1:0
Palermo - Empoli 3:3
Pro Verčeli - Kremoneze 1:4
Specija - Virtus Entela 2:1
Ternana - Čezena 1:0

Nedelja:
17.30: (1,70) Parma (3,40) Breša (5.00)

Ponedeljak:
20.30: (2,60) Čitadela (3,15) Peruđa (2,65)

(FOTO: Action Images)


tagovi

BrešaEvropaItalijaParmaSerija ASerija B

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara