Voša merka vrh

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.07.19. | 12:46

Na papiru deluje da Kruševljani imaju slabiji sastav nego prošle sezone. Napredak je, inače, u seriji od pet uzastopnih utakmica bez poraza od Vojvodine, dok u Kruševcu gosti nisu slavili od 2014. godine

Sjajno je krenula sezona za Vojvodinu. S novim trenerom, novim timom, na neutralnom terenu u Bačkoj Palanci, Lale su pobedile Mačvu sa 3:1. Svi golovi su postignuti u drugom poluvremenu, a Novosađani su na „prepad“ savladali Šapčane, jer su postigli dva gola za tri minuta, od 50. do 52. Zanimljivo je da su sva tri gola za Vojvodinu postigli bivši fudbaleri Mačve: dvostruki strelac bio je Bojan Matić, dok je treći pogodak delo Miodraga Gemovića.

Odmah su skočili apetiti Lalama, koje poručuju da im je cilj da se izbore za jedno od četiri mesta koja vode u Evropu. Naglasio je to trener Lalatović, a kao mantru, ponavljaju za njim i saradnici i fudbaleri. Naredni izazov za Vojvodinu je – Kruševac. Novosađane će dočekati Napredak, još jedan klub u kojem je radio Nenad Lalatović kao trener. Čarapani su u prvom kolu izgubili od Čukaričkog u Beogradu (1:0), iako su u poslednjih 15 minuta imali igrača više i silovito napadali da izjednače.
"Očekuje nas teška utakmica. Napredak ima novu ekipu, koja je, što smo primetili dok smo ih analizirali, fenomenalno odigrala poslednji meč protiv Čukaričkog, na kojem je, iako je poražena sa 1:0, bila bolji protivnik tokom svih 90 minuta. Takođe, Napredak je posebno nezgodan kao domaćin, ali ići ćemo tamo sa ciljem da ostanemo neporaženi i svaki bod koji donesemo kući značiće nam za dalji tok prvenstva", rekao je Lalatovićev pomoćnik Dragan Šarac.

Izabrane vesti

Matić najavljuje moćnu Vošu: Nećemo se zadovoljavati malim stvarima

Voša nema velikih problema sa povredama.
"Što se tiče igračkog kadra, manje-više su svi zdravi i ima samo nekoliko sitnih povreda. Kokira još uvek muči rame, tako da on i dalje trenira odvojeno od ekipe, dok će svi ostali biti na raspolaganju šefu stručnog štaba za ovaj meč", podvukao je Šarac. 

Bilo je tokom leta dosta promena i u Napretku, novi je i trener, Predrag Rogan, tako da će i ovom timu biti potrebno vreme da se utegnu redovi. Ipak, na papiru deluje da Kruševljani imaju slabiji sastav nego prošle sezone. Napredak je, inače, u seriji od pet uzastopnih utakmica bez poraza od Vojvodine, dok u Kruševcu gosti nisu slavili od 2014. godine.
’’Očekuje nas još jedna utakmica protiv pretendenta za visok plasman. Imamo veliko poštovanje prema Vojvodini, jer svi znamo da je dolazak novog trenera upravo vezan sa ambicijama kluba. Njegove ekipe igraju agresivno, sa puno ritma i tempa. Vojvodina ima mnogo kvalitetnih pojedinaca. Dobro su startovali, dobili vetar u leđa. Sa druge strane, smatram da su moji igrači pokazali potencijal. Svestan sam da nijedan poraz nije prijatan, bez obzira što su pokazali dobru igru. Očekujem da ćemo pozitivne stvari sa Banovog brda ponoviti u nedelju. Ako tako bude, uz posvećenost i požrtvovanost ovih momaka, kao i navijača koje pozivam da dođu u što većem broju da nam daju energiju i podrže ove momke koji to stvarno zaslužuju, nadam se da ćemo se svi zajedno radovati prvim bodovima u novoj sezoni", poručio je Rogan. 

LINGLONG SUPERLIGA - 2.KOLO

Subota
TSK Bačka Topola - Mladost Lučani 5:1 (3:0)
/Lukić 9 p, Antonić 16, Silađi 45+3 p, Tumbasević 49, Šinkovič 73 - Eliomar 72/ 

Crvena zvezda - Radnički Niš 2:0 (1:0)
/Pavkov 41, El Fardu Ben 85/

Mačva - Inđija 2:2 (0:1)
/Adamović 49, Ašćerić 84 - Vidić 19, Janjić 88/

Proleter - Voždovac 2:2 (0:0)
/Stamenić 74, Miroslavljev 77 - Jevtić 59, Nišić 63/

Radnik Surdulica - Spartak Subotica 4:0
/Danoski 31 p, Georgiev 40, 50, Zlatanović 72/

Nedelja
20.00: (2,75) Napredak (3,00) Vojvodina (2,60)

Odloženo
Javor - Partizan
Rad - Čukarički

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara