Oli Votkins (©Reuters)
Oli Votkins (©Reuters)

Vila preskače Čelsi i Arsenal, Svrake ne mogu da daju gol

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.01.21. | 14:22

Večeras na programu zaostali meč 11. kola Premijer lige

Prvi put od Boksing deja Aston Vila igra meč kod kuće. Ne računamo onaj duel sa Liverpulom pre 15 dana u FA kupu, kada je Din Smit na teren poslao omladince. Ozdravili su njegovi puleni i posle poraza od Mančester Sitija u sredu večeras dočekuju Njukasl, u sklopu zaostalog susreta 11. runde Premijer lige (21.00).

Iako se većina ostatka gornjeg dela ovog vikenda baca na poligon FA kupa, dve strane koji imaju sve veću potrebu za pobedom, pokušaće da preokrenu nedavnu sreću sa tri vredna boda u prvenstvu. Ova utakmica suprotstavlja dva prvoligaška kluba koja su najviše bila pogođena korona virusom.

Izabrane vesti

Pomenuli smo da je Vila igrala nedavno sa Sitije, i to posle pauze u kojoj njeni igrači nisu smeli da treniraju. Bio je težak zadatak za ekipu Dina Smita, pa i ne čudi trijumf Građana na Etihadu. Sada će se uloge veoma razlikovati, jer u posetu stiže posrnuli Njukasl, a Vila će ući u utakmicu kao čvrst favorit, uprkos tome što sada nije okusila pobedu u Premijer ligi skoro mesec dana.

Međutim, Vila će možda više nego iko da ignoriše plasman u ovoj fazi, s obzirom na to da ima čak tri utakmice manje od većine timova, a pobeda u prvoj protiv Svraka odmah bi je katapultirala na osmo mesto, iznad Čelsija i Arsenala. Ukoliko bi slavila na sve tri, preskočila bi i Liverpul.

Njukasl je u padu, uzevši samo dva boda od dostupnih 21 u Premijer ligi, i tako slaba izdanja čvrsto su ga ukorenila u donji deo tabele. I dalje tim sa severa Engleske nije tako blizu zone ispadanja, na sedam je bodova prednosti, ali pritisak na menadžera Stiva Brusa nastavlja da raste i još jedan ubedljiv poraz večeras - što bi bio njihov četvrti poraz zaredom u ligi - postaviće pitanja o njegovoj budućnosti. Još glasnije.

Možda najviše zabrinjavajući element Svraka je napad. Njukasl je zatresao mrežu samo jednom u poslednjih pet utakmica u ligi.

PREMIJER LIGA - ZAOSTALI MEČ 11. KOLA

Subota

21.00: (1,63) Aston Vila (4,00) Njukasl (5,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaAston VilaNjukasl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara