Veliki posao pred Zidanom, Arsenal raspucan

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.07.19. | 12:58

Zanimljiv duel u ovkiru Međunarodnog Kupa šampiona u Merilendu (01.00)

Zanimljiva utakmica čeka nas u sklopu Međunarodnog Kupa šampiona u Lendoveru, u državi Merilend. Stadion koji je inače domaćin Vašington Redskinsa kapaciteta 82.000 gledalaca trebalo bi da bude pun, jer snage odmeravaju Real Madrid i Arsenal (01.00). Tobdžije su vodeće na turnirskoj tabeli posle trijumfa nad Bajernom i Fjorentinom, dok Real ima jedan poraz, i to od minhenskog tima.

Uvek može da se plasira ona dobro poznata o prvim mačićima, međutim Bajern nije samo savladao Real Madrid na Međunarodnom kupu šampiona, nego ga pošteno nadigrao. I veći posed i više udaraca ka golu i više opasnih akcija. Naposletku i dobro puna mreža Kraljevskog kluba. Naš Luka Jović ušao je na početku drugog poluvremena i nije se baš proslavio na debiju. Značajno bolji utisak, računajući debitante, ostavio je Eden Azar, a daleko najbolji bio je mladi Brazilac Rodrigo, koji je dobru partiju krunisao i prelepim pogotkom u finišu utakmice. Bio je to počasni gol za Real. Ono što može da brine navijače madridskog velikana jeste činjenica da je Zinedin Zidan počeo utakmicu praktično u najjačem sastavu, dok je Niko Kovač eksperimentisao sa mladim Arpom na krilu, pa Sančezom i Tolisoom u srcu veznog reda, sa Tomasom Milerom u samom špicu. Naravno, ovo je tek početak, međutim jasno je da će Realov remont potrajati i da ne treba očekivati da odmah sve legne na svoje.

Izabrane vesti

S druge strane, Arsenal na pripremama za novu sezonu izgleda vrlo dobro i pre svega – raspucano. I treću utakmicu u predsezoni Arsenal je dobio (pre toga Bajern Minhen i Kolorado Repids), a Fjorentina nije predstavljala veći zalogaj, iako je Vinčenco Montela imao nameru da se i te kako suprotstavi Tobdžijama. Razliku u kvalitetu pravili su omladinci, očigledno vrlo naoštreni da se nametnu Unaju Emeriju i pokažu mu da su dostojni dresa prvog tima. Dosad je najviše pokazao talentovani napadač Edvard Nketija, koji je posle gola za pobedu nad Bajernom smestio još dva komada Violi i Emerija bacio u rebus. Momak rođen u Londonu izgledao je kao da su mu ovo desete pripreme sa seniorskim timom, a na terenu je bio vrlo dominantan.

MEĐUNARODNI KUP ŠAMPIONA

Sreda
01.00: (2,00) Real Madrid (3,45) Arsenal (3,40)
03.00: (9,50) Gvadalahara (5,70) Atletiko Madrid (1,25)
03.00: (1,50) Bajern (4,10) Milan (5,90)
13.30: (1,75) Juventus (3,50) Inter (4,50)

Četvrtak
02.00: (3,90) Fjorentina (3,50) Benfika (1,85)
13.30: (2,60) Totenhem (3,20) Mančester Junajted (2,60)

*** kvote su podložne promenama

FotoReuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara