{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Veliki asovi odali poštu preminulom fudbalskom asu
Velemajstori igrali za Bunju: Dejo, Mijat, Deki, Sale... (FOTO)

Legende se ne zaboravljaju. Takav će biti slučaj i sa likom i delom Gorana Bunjevčevića. Njemu u čast danas je u Staroj Pazovi odigran prvi memorijal na kojem su se skupili veliki fudbalski majstoriji iz njegovog vremena kao igrača, ali i kasnije kao uglednog fudbalskog radnika.

Sa jedne strane bila je Bunjina Zvezda, ekipa sastavljena od igrača iz generacije nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde, koju su sa klupe predvodili Slavoljub Muslin i Zoran Filipović, a sa druge strane tim Bunjini prijatelji, koji su vodili Ljubiša Tumbaković i Vladan Milojević.

Bio je to skup istinskih asova. Crveni-beli dres, između ostalih, nosili su Dejan Savićević, Dejan Stanković, Perica Ognjenović, Mihajlo Pjanović, Nikola Žigić, Branko Bošković, Ognjen Koroman, Nikola Lazetić, Marjan Marković, Milivoje Vitakić, Milenko Aćimović, Dalibor Škorić, Leo Lerinc.... U ekipi su bili i Goranov brat Mirko Bunjevčević, kao i bratanac Petar.

Plavi dres u ekipi Bunjini prijatelji nosili su Predrag Mijatović, Zoran Mirković, Savo Milošević, Saša Ilić, Marko Pantelić, Mladen Krstajić, Mateja Kežman, Dragiša Binić, Nenad Jestrović, Miloš Krasić, Nenad Sakić, Milivoje Ćirković, Ivica Kralj, Andrija Delibašić, Vladimir Ivić, Ivica Dragutinović, kao i predsednik FSS-a Slaviša Kokeza.
"Igrao sam protiv njega četiri-pet godina, vodili smo viteške borbe na terenu, on je bio kapiten Zvezde, a ja Partizana. Bio je izuzetan drug, sve nas je potresla njegova smrt. Ovo je zaista odličan gest Saveza, koji nas podseća na našeg druga", poručio je legendarni kapiten Partizana Saša Ilić.

Na kraju meča pehar Fudbalskog saveza Srbije Dejan Stanković je dodelio Goranovoj ćerki Mini. Na tribinama Sportskog centra u Staroj pazovi bio je okupljen veliki broj publike, koja je u poslednjem minutu prvog poluvrmena jednominutnim aplazom odala poštu preminulom Bunjevčeviću. Utakmica je zavšena rezultataom 6:6, u znaku broja koji je Bunjevčević nosio u svojoj Crvenoj zvezdi.

Foto: Star Sport

Najnovije vesti


×