(©Twitter)
(©Twitter)

Urugvajski derbi u znaku golmana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.02.21. | 00:47

Bez publike, bez rezultatskog naboja - bez golova

Najveća utakmica urugvajskog fudbala, duel timova koji zajedno imaju 97 titula naspram 20 svih ostalih klubova zajedno, po treći put uzastopno odigrana je bez publike zbog pandemije korona virusa.

A, bez navijača na tribinama, bez takmičarskog naboja jer je reč tek o 4. kolu Klausure, Penjarol i Nasional odigrali su i bez golova.

Izabrane vesti

Bilo je šansi, ali su golmani bili sigurni. Kevin Dauson imao je pet intervencija pred domaćim, a Serhio Ročet tri pred gostujućim golom. Za razliku od golova, crveni kartoni nisu izostali. Umeju Urugvajci da budu grubi, a pokazao je to i vezni fudbaler Penjarola, Kristijan Rodrigez, kada je u 84. minutu oštro startovao na Augustina Oliverosa. Više je isključen zbog intenziteta svog starta nego što je zaista faulirao protivničkog igrača, ali srećom, jer da je bio precizniji, verovatno bi se radilo o težoj povredi.

Gosti su se revanširali u nadoknadi, pošto je zbog drugog žutog iz igre morao da izađe Armando Mendez.

Iako je rana faza Klausure, to što su ostali neporaženi u derbiju ne može biti po volji ni jednom ni drugom timu, jer su loše otvorili prvenstvo. Nasional je na svega šest bodova iz četiri kola, a Penjarol na pet i pritom u podređenom položaju na velikog rivala ako se gleda i učinak u Aperturi.

Ovaj remi najviše ide u prilog Boston Riveru, koji je trenutno vodeći sa maksimalnih devet bodova iz tri meča i koji bi možda mogao da bude drugi uzastopni tim koji je došao do trofeja nacionalnog prvaka, posle Rentistasa prošle godine.

URUGVAJ 1 - 4. KOLO

Utorak

Progreso - Feniks 0:1 (0:0)

Sero Largo - Deportivo Maldonado 1:2 (1:2)

Sreda

Liverpul - Rentistas 2:2 (1:1)

Penjarol - Nasional 0:0

Četvrtak

01.30: (2,25) Montevideo Vonderers (3,20) Boston River (3,10)

14.00: River Plejt - Danubio

21.00: Plaza Kolonija - Sero

23.15: Montevideo Siti - Defensor Sporting

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PenjarolNasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara