U Švedskoj trenutno nema boljih

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.08.19. | 11:57

Malme udara na Jurgorden u apsolutnom derbiju ovogodišnjeg izdanja Alsvenskana

Drugi na prvog. Tabela jasno govori, meč između Malmea i Jurgordena biće pravi klasik u borbi za titulu prvaka Švedske. Gosti imaju samo dva poraza, domaćini jedan, ali kaskaju. Razlog je serija od četiri uzastopna remija koja je konačno prekinuta u prethodnom kolu protiv Falkenberga. Apsolutno sve najavljuje uzbudljivu utakmicu.

Karte za susret između Malmea i Jurgordena su rasprodate već danima unazad, a navijači gostujućeg tima pokušavaju da ih se dokopaju na svaki mogući način. Ipak, zbog odluke organa reda, neće im biti dopušteno da sede van tribine namenjene za gostujuće navijače, a svako ko tamo bude pronađen sa nekim obeležjem kluba iz Stokholma, biće izbačen sa stadiona.

Izabrane vesti

Znaju u taboru Jurgordena da će navijači Malmea brzo postati nervozni ukoliko rezultat ne bude išao u pravom smeru. Jasno je, gosti su pred ovaj meč u mnogo boljoj poziciji i ne bi imali ništa protiv da kući odu i sa samo jednim osvojenim bodom.
„Upoznati smo sa činjenicom da će stadion biti pun. Navijači Malmea su takvi da očekuju pobedu na apsolutno svakoj utakmici. Ako uspemo da krenemo jako od starta, mislim da ćemo uneti nervozu u redove domaćina. Njihovi navijači lako brzo ’izgube živce’ i počnu da negoduju, tako da mislim da će nam to još više pomoći. Ne znam koliko će naših navijača biti na stadionu. Mislim da Malme ima više toga da izgubi na ovoj utakmici“, izjavio je Kurtis Edvards, fudbaler Jurgordena pred početak ove utakmice.

U redovima Malmea su ipak daleko optimističniji. Misle da mogu da se izbore sa veoma nezgodnom ekipom Jurgordena. Iz utakmice u utakmice, obara se rekord u posećenosti na stadionu Malmea. Protiv Bnei Jehude oboren je onaj ’evropski’, a čini se da će na večerašnjem duelu biti srušen i ovaj u Alsvenskanu.
„Ako naši navijači mogu da budu tako dominantni na tribinama, zašto mi ne bismo smrvili Jurgorden“, kroz smeh je izjavio Anders Kristijansen, fudbaler Malmea.

U prvom delu sezone u predgrađu Stokholma videli smo nerešen rezultat. Molins je doveo goste u vodstvo, a uzvratio je Kalstrem nekih desetak minuta kasnije. Na istom ovom stadionu pre nekih godinu dana, Malme je slavio minimalnu pobedu.

U preostalim susretima danas, zanimljivo bi moglo da bude na susretu između Norćepinga i Helsingborga. Timu koji predvodi Henrik Larson apsolutno ništa ne polazi od ruke i čini se da ga do samog kraja čeka grčevita borba za opstanak. U njoj se nalazi i Eskilstuna kojoj su bodovi i više nego neophodni danas protiv Hekena, dok će AIK iz Stokholma vrebati nerešen ishod u Malmeu, kojom bi uz pobedu u Estersundu iskočio na drugo mesto.

ŠVEDSKA 1 – 21. KOLO

Subota
Sirijus – Erebro 3:4 (0:3)
/Bjorkstrem 58, Haglund 79, Gustafson 88 – Strandberg 15, 32, 55, Broberg 43/

Nedelja
15.00: (1,40) Norćeping (4,50) Helsingborg (8,50)
15.00: (4,70) Estersund (3,45) AIK Stokholm (1,82)
15.00: (8,50) AFC Eskilstuna (4,70) Heken (1,38)
17.30: (1,95) Malme (3,40) Jurgorden (4,10)

Ponedeljak
19.00: (5,90) Falkenberg (4,10) Hamarbi (1,57)
19.00: (1,80) Geteborg (3,50) Kalmar (4,70)
19.00: (2,65) Sundsval (3,10) Elfsborg (2,80)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara