""
""

Tursko proleće kapitena Milijaša! Radonjić upalio motore, pogodio Pavkov...

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.01.18. | 14:54

Crveno-beli u prvoj pripremnoj proveri u Beleku savladali litvanski Stumbras - 3:1

Kapiten Milijaš kao nekad, Nemanja Radonjić u pojedinim trenucima kao što mora uvek i na svakom mestu! Posledica - fudbaleri Crvene zvezde savladali su litvanski Stumbras sa 3:1 u prvoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Beleku.

Izabrane vesti

Tipična utakmica za ovu fazu priprema možda je nagovestila da bi na proleće Vladan Milojević mogao da računa na još jedan tandem u nastajanju. Kapiten Nenad Milijaš je u uvodnoj fazi meča tutorisao Radonjića, rukama i savetima mu objašnjavao gde da stane i kad da traži loptu. Na kraju i jedan i drugi su imali veliki - možda i najveći uticaj na konačan rezultat. Loptama u prostor Milijaš je prosto naterao Radonjića da upali motore i iskreira mnogo toga vrednog u Zvezdinoj igri.

Nije to bila predstava za pamćenje, ali Vladan Milojević je verovato nije ni očekivao. Imao je razumevanja za pogrešan ili zakasneo pas, promašeni jedanaesterac Pešića, neprecizne šuteve ili centaršuteve. Zvezdin trener je, kao i jesenas, insistirao na defanzivnoj čvrstini i disciplini u igri. Znao je da prepozna trenutke mekoće i nonšalancije štoperskog tandema Savić - Babić. Utisak bi bio mnogo bolji da nije usledio pad u igri srpskog vicešampiona sredinom drugog poluvremena. Tada su Litvanci uspeli da stvore dve šanse, na posletuku i postignu počasni pogodak iz jedanaesterca koji je skrivao Savić.

Crvena zvezda je u prvoj pripremnoj utakmici u Beleku naletela na tvrdo. Legija stranaca, obučena u dresove sedmoplasirane ekipe litvanskog prvenstva, trudila se da pokaže da je kadra da parira učesniku 1/16 finala Lige Evrope. Pritisnuti nervozom i umorom, crveno-belima je bilo potrebno vreme da se nametnu...

Milojević, koji je zbog današnjeg duplog programa izmešao karte, morao je žustro da reaguje posle 20 minuta:
"Džine (Dušan Anđelković), primi je i daj dugu odmah ka Radonji, pa neka trči. Šta igrate do noge, vidite da vas tuku".

Mnogo borbe, mnogo nervoze i tek dve prilike u prvih pola sata. Pokušao je Nenad Milijaš u 7. minutu direktno iz kornera, malo pre toga golman Litvanaca odbranio je udarac Srnića. Mirnoća i svežina. To su dve komponente koje su nedostajale crveno-belima u poslednjoj trećini terena. Nedostajao je i "sažvakan" pas ka Pešiću koga su štoperi Stumbrasa prebili k'o vola u kupusu...

Ipak, kada je Crvena zvezda uspela da zaključa loptu, bilo je jasno da će da naplatiti kvalitet više. Lopta je kao po koncu išla od Pešića, zatim je Milić odlično prišao i centrirao, a Radonjić kao na tacni ostavio loptu Milijašu. Nekadašnji reprezentativac Srbije je u punom trku levicom zakucao u mrežu. Kao nekad.

Počela je da puca u tim trenucima odbrana rivala, Radonjić je počeo da se izvlači iz čeličnog zagrljaja čuvara i koristi brzinske sposobnosti. Upravo je posle njegovog centaršuta Sadauskas igrao rukom i skrivio penal. Udarac Pešića odbranio je golman Litvanaca. Međutim, rođeni Nišlija se iskupio vrlo brzo. Akciju je u 51. minutu počeo Milijaš i kao iz katapulta izbacio Radonjića. Ostalo je bila stvar rutine, uključujući povratan pas i sigurnu realizaciju.

Imao je Pešić još jednu priliku. I tada je Zvezda odprilike pala. Litvanci su uspeli da se vrate u igru, ali je Pavkov iz prvog kontakta postigao gol na centaršut Stojkovića...

CRVENA ZVEZDA - STUMBRAS 3:1
/Milijaš 37, Pešić 52, 
Pavkov 86 - Viljela 65pen/

Antalija.
Tereni hotela Papilon. Gledalaca: 50.
Sudija: Vugar Hasanli (Turska).

Crvena zvezda (4-2-3-1): Supić (od 45. Kahriman) - Stojković, Babić, Savić, Anđelković - Donald, Milijaš (od 62. Račić) - Radonjić (od 72. Luka Ilić), Milić, Srnić (od 78. Ivan Ilić) - Pešić (od 75. Pavkov). 

Stumbras: Josviaki, Almeida, Sadauskas, Sekgota, Žunior, Agostino Sa, Fabio Lopez, Armanavičijus, Viljela, Kore, Bušareb.


tagovi

FK Crvena zvezdaSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara