Slavlje Braginih fudbalera (©Reuters)
Slavlje Braginih fudbalera (©Reuters)

Trofej se brani glavom! Braga ponovo u finalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.01.21. | 22:40

Benfika bez nekoliko prvotimaca poražena u polufinalu Liga kupa

Čak pet igrača, od ukupno 17 članova Benfike, moralo je u izolaciju zbog korona virusa uoči polufinalnog duela Liga kupa sa Bragom. Među njima su belgijski defanzivac Jan Vertongen i nemački napadač Luka Valdšmit. Značajno oslabljeni Orlovi su doputovali u Leiriju i - izgubili.

Braga je slavila 2:1 i nastavila put ka odbrani trofeja. Poslednja prepreka ka tom cilju biće joj Sporting, koji je u utorak u dramatičnoj završnici savladao Porto 2:1.

Izabrane vesti

Finale je u subotu od 20.45, takođe u Leiriji, a branilac trofeja do njega je stigao golovima Abela Ruiza u 28. i Vitora Tormena u 59. minutu. Oba pogotka crveno-beli dali su šutevima glavom, na sličan način. U 28. minutu, posle duge akcije na centaršut iz kornera, Rikardo Horta je dobio priliku za popravni da ubaci loptu pred gol Benfike. Ovaj put je to učinio mnogo bolje, a španski centarfor uspeo da skrene loptu u mrežu. U 59. minutu ponovo je Horta bio asistent, ponovo posle centaršuta iz drugog plana, ali ovaj put sa desne strane i sa drugim egzekutorom. Novo vođstvo Bragi, ispostavilo se vredno plasmana u finale, doneo je štoper Tormena. Zakasnio je Todibo da isprati saigrače u pravljenju ofsajd zamke...

Samo minut ranije zatresla se prečka Benfikinog gola, pošto je kapiten Franseržo - i on glavom - bio za koji centimetar neprecizan.

Benfika u ovom meču, uprkos većem posedu lopte, nije stvorila mnogo prilika. Svoj pogodak Orlovi su postigli iz penala, a precizan je bio Pici u 45. minutu. Činilo se da bi izjednačenje u poslednjim trenucima pred odlazak na pauzu moglo da bude vetar u leđa, međutim, ništa od toga. Braga nastavlja misiju odbrane trofeja i nema dileme da će u finale ući izuzetno motivisana zbog činjenice da se posle poraza od Pasos Fereire nalazi prilično daleko od borbe za titulu u prvenstvu Portugala, u kom je trenutno vodeći upravo Sporting sa četiri boda više od Porta i Benfike, a devet od svog subotnjeg rivala u finalu Liga kupa.

PORTUGALIJA, LIGA KUP - POLUFINALE (LEIRIJA)

Utorak

Sporting - Porto 2:1 (0:0)

/Kabral 86, 90+5 - Marega 79/

Sreda

Braga - Benfika 2:1 (1:1)

/Ruiz 28, Tormena 59 - Pici 45 penal/


tagovi

BenfikaBraga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara