Triler bez glavnog junaka, Barsin ubojit napad i tanka odbrana

Vreme čitanja: 4min | sub. 04.08.18. | 13:45

Golovi pljušte kao kiša na Međunarodnom kupu šampiona

Evropski klasik u srcu Amerike. Real Madrid i Juventus sastaće se u predgrađu Vašingtona u utakmici Međunarodnog kupa šampiona, ali, na žalost navijača oba tima, na teren neće istrčati Kristijano Ronaldo. Portugalac je, bez dileme, izazvao pravi fudbalski zemljotres kada je pre nekoliko nedelja prešao iz Kraljevskog kluba u Juventus, ali bilo bi preterano da je za Staru damu debitovao baš protiv nekadašnjih saigrača.

Prvak Italije iza sebe već ima nekoliko utakmica na američkom tlu u prethodnom periodu, odnosno pobede nad Bajernom i Benfikom, doduše, posle penala. Real Madrid je poražen od Mančester Junajteda (1:2). Inače su dueli Juventusa i Reala postali veoma česti u Ligi šampiona u sezonama za nama. Kraljevski klub je veliki „dužnik“ Stare dame od pre godinu dana i finala Lige šampiona u Kardifu, a savladao ga je i proletos, u četvrtfinalu istog takmičenja. Ali ovo su ipak pripremne utakmice i možemo očekivati da i treneri daju šansu nekim mlađim igračima.

Izabrane vesti

Masimilijano Alegri je to već uradio u prethodnim mečevima, pa mu je tako Luka Klemenca vratio golom protiv Benfike i to na veoma atraktivan način. Fudbalska javnost takođe nestrpljivo očekuje i da vidi kako će to izgledati madridski Real pod vođstvom Đulena Lopetegija. Kraljevski klub u dosadašnjem toku prelaznog roka nije bacao neke „transfer bombe“, ali jasno da se celokupna situacija u ekipi promenila odlaskom Ronalda. Na dobro ili loše, vreme će pokazati.

Susret Barselone i Milana na stadionu Levi u Santa Klari na papiru bi mogao da bude vrlo zanimljiv. Činjenica je da Rosoneri imaju problem s realizacijom, a da Ernesto Valverde konstantno forsira mlade igrače i poneke prvotimce mogli bi značajno da promene utisak. Milan je u dosadašnje dve utakmice na Međunarodnom kupu šampiona jedva zatresao mrežu, dok su oba Barsina meča bila nakrcana golovima. Razlog tome je upravo pomenuta Valverdeova želja da odmori svoje najbolje igrače i pruži minute onima koji imaju razloga za dokazivanje.

Odbrana je prilično tanka, iako su u istoj Lengle i Semedo, zbog čega je Barselona protiv Totenhema i Rome bar pod dva puta vadila loptu iz mreže. Malkom se pokazao kao odlično pojačanje, dao je gol Romi, a Valverde je oduševljen i zalaganjem Rafinje Alkantare, zbog čega ofanzivni deo nema mnogo problema da odgovori zadatku. Barsa je juče ozvaničila i transfer Artura Vidala.

Milan je prava enigma. Đenaro Gatuzo na raspolaganju ima gotovo sve igrače i protiv Totenhema je izveo baš jak tim. Bilo je šansi, ali se Patrik Kutrone, prvenstveno, baš ispromašivao. Milanu nedostaje završni dodir, a Kutrone je izgleda sve više opterećen dolaskom Gonzala Iguaina, koji bi mogao izrazito da mu smanji minutažu. Pored Iguaina, u redove Rosonera došao je Matija Kaldara.

Biće ovo prvi susret dva tima posle gotovo pet godina, a ako baš treba da gledamo rezultate kroz istoriju, gotovo su uvek padala bar po tri gola...

Zato – probajte s golovima.

Isti slučaj i sa duelom Intera i Liona u Lećeu (20.00).

Činjenice da je reč o susretu prijateljskog karaktera, da su timovi nekompletni i u formiranju za narednu sezonu te da treneri mahom pružaju šansu mlađariji i igračima iz drugog plana, jasno govore da je pristup ovakvim mečevima mnogo opušteniji.

Inter je posle duge pauze izborio Ligu šampiona, samim tim je Đuzepe Meaca postala atraktivnija za kvalitetnije fudbalere. Došli su Radža Najngolan, Lautaro Martinez, Mateo Politano, Stefan de Fraj i Kvadvo Asamoa, nedavno je potpisao i Šime Vrsaljko, a Interova uprava paralelno radi i na senzacionalnom transferu Luke Modrića.

Sa druge strane, Lion muku muči sa štoperom i dugo nisu znali koliko bi novca izdvojili za novog člana poslednje linije odbrane. Džeri Mina i Ruben Dijas su preskupi, Mamadu Sako je, takođe, meta, ali Francuz želi da ostane u Premijer ligi i ima velike zahteve za platu. Poslednje ime kojem se Lion okrenuo bio je Bruno Vijana iz Brage.

Kako bilo, poenta je jasna. Klubovi su fokusirani na kompletiranje timova za sledeću sezonu i ne haju mnogo za Internacionalni kup šampiona. Stoga, kao što rekosmo, slobodno probajte sa golovima. Inter je poražen u prvom meču pomenutog turnira, pošto je Čelsi bio bolji u izvođenju jedanaesteraca. Lion je slavio protiv Benfike sa 3:2. I jedni i drugi su na prijateljskim utakmicama dosad uglavnom igrali na gol više, pa eto još jednog razloga da gađate goleadu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 20:00 8511 ŠAM K Inter - Olympique Lyon tgg gg 1,50
Sub 23:55 8512 ŠAM K Real Madrid - Juventus tgg gg 1,50
Ned 02:00 8513 ŠAM K Milan - Barcelona tgg gg 1,40
Ukupna kvota3,15

MEĐUNARODNI KUP ŠAMPIONA:

Subota
20.00: (2,10) Inter (3,40) Lion (3,25)
23.55: (2,25) Real Madrid (3,35) Juventus (2,95)

Nedelja
02.00: (2,85) Milan (3,35) Barselona (2,30)

Utorak
21.00: (2,20) Čelsi (3,30) Lion (3,10)

Sreda
02.00: (1,70) Real Madrid (3,70) Roma (4,50)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Action Images

 


tagovi

Real MadridJuventusMilanInterLionMeđunarodni kup šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara