Svaki put 0:0, 90. derbi (Brnović i Savićević), 123. (Vukčević i Marković), 155. (Tavamba i Donald)
Svaki put 0:0, 90. derbi (Brnović i Savićević), 123. (Vukčević i Marković), 155. (Tavamba i Donald)

Tri vezana remija u derbijima - samo dva puta u istoriji

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.04.18. | 17:17

Crvenu zvezdu nerešen rezultat stavlja na korak od 28. šampionske titule, Partizan udaljava od istog cilja

Pobede u Evropi imaju posebnu draž i utiču na renome kluba, ali za najveći deo navijača Crvene zvezde i Partizana najznačajniju stvar predstavlja pobeda u večitim derbijima. Ipak, u dosadašnjem toku sezone ni jedni, ni drugi, nisu imali mogućnost da se raduju slavlju svog tima protiv najvećeg rivala. U 155. večitom derbiju pobedi je bila bliža Crvena zvezda, a u 156. Partizan, ali su oba okršaja okončana nerešenim rezultatom. Ovaj poslednji bio je ukupno 48. večiti derbi okončan podelom bodova. Statistički gledano gotovo svaki treći praznik srpskog fudbala završen nerešenim rezultaom.

Remi često ima dve medalje, jer za nekog od aktera, pre svega u samoj završnici sezone, može da ima značaj pobede. Tako će biti i ovoga puta, s obzirom da Crvena zvezda u 157. večiti derbi ulazi sa šest bodova prednosti u odnosu na večitog rivala, pa u slučaju da ostane neporažena biće na korak od osvajanja 28. šampionske titule. Ipak, nikada ni od jednog aktera najvažnijeg fudbalskog događaja u našoj zemlji nećete čuti da u derbi ulazi s namerom da osvoji bod.

Izabrane vesti

IKS NA 157. VEČITOM DERBIJU – KVOTA 3,20!

U dosadašnjoj istoriji večitih derbija samo se dva puta desilo da tri uzastopna večita derbija budu završena nerešenim rezultatom, ali bi se sada, u slučaju nerešenog rezultata u subotu, to prvi put dogodilo u toku jedne sezone. Tri vezana remija prvi put su se desila između sezona 1991/1992. i 1992/1993, a potom između sezona 2003/2004. i 2004/2005. Treba napomenuti da je u pomenutim derbijima s početka devedesetih godina prošlog veka (89, 90. i 91. derbi) u dva navarata ipak bilo konačnog pobednika, pošto su se po tadašnjim pravilima posle nerešenog rezultata izvodili penali. Tada se na penal ruletu odlučivalo o tome kome će pripasti bod. Ipak, te pobede se ne računaju u zvaničnoj statistici, već se vode kao nerešeni rezultati.

Poslednja serija derbija sa nerešenim ishodima je bila daleko manje atraktivna, s obzirom da su prva dva meča u nizu okončana bez golova, dok je u trećem rezultat bio 1:1. U pitanju su bili 122, 123. i 124. večiti derbi. Poslednji u tom nizu nagoveštavao je daleko veću efikasnost, s obzirom da je Crvena zvezda povela golom Marka Pantelića u 12. minuta, dok je Partizan izjednačio devet minuta kasnije golom Nenada Đorđevića. Ipak, do kraja utakmice mreže su mirovale.

Publika koja u subotu bude ispunila tribine stadiona Rajko Mitić nadaće se efikasnoj i kvalitetnoj utakmici, naravno i pobedi svog tima, a da li će biti tako videćemo nakon prvog zvižuka Danila Grujića od 18.30.

Foto: Star Sport, MN Press


tagovi

157. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara