"Matuidi"
"Matuidi"

Transferi koji se nisu dogodili

Vreme čitanja: 6min | čet. 01.09.16. | 18:54

Vitsel, Draksler, Pulišić, Lakazet, Švajni, Koenetrao, Fabregas, Kasano, Jovetić...

MatuidiVozovi su prošli, igranka je gotova. Što bi naš narod rekao - svanulo je. Nagledali smo se svakojakih transfera, i onih u 23.59 poslednjeg dana prelaznog roka, ali je dosta onih za koje se može reći da su bili prilično očekivani, a da se nisu dogodili.

Kada je kazaljka na satu došla na 00.00 i označila početak prvog septembra, mnogi fudbaleri su shavtili da više ne postoji nada da će moći da promene sredinu iako su to od njih silno želeli, a neki i ne. Govorimo o velikim svetskim fudbalskim imenima.

Izabrane vesti

Ovo je spisak onih koji leto 2016. neće pamtiti ni po čemu osim po propuštenoj prilici za pronalazak sreće na nekom drugom mestu.

Gde su - tu su, sada nema mesta za promene. Karte su podeljene, partija je započeta.

BLEZ MATUIDI (Juventus)

Francuski vezista koji je sanjao Juventus ostao je u Pari Sen Žermenu. Marota je bio blizu njegovog otkupa, dogovorio se sa agentom Minom Rajolom, ali su Parižani podigli barikade iako Emeri ne računa previše na njega na startu nove sezone. Izlazak u javnost Al Kelaifija značio je ostanak Matuidija u glavnom gradu Francuske.

ANTONIO KASANO (Bari)

Ah, Kasanova priča je baš teška. On je ovog leta bio umešan u pravi rat sa predsednikom Sampdorije Masimom Fererom. Želeli su ga Palermo i Bari najviše, pominjao se i Sasuolo. Na kraju, ostao je u klubu po svojoj volji, ali je izbačen iz prvog tima. Neće se naigrati fudbala u narednom periodu, a nije baš da vreme radi za njega...

STEVAN JOVETIĆ (Fjorentina)

Glavna meta za prelazak bila je Fjorentina, dok se Milan pojavio kao opcija u završnici prelaznog roka. Na kraju ništa! Veliki je problem što Inter ako pusti Jovetića da odigra samo minut aktiviraće klauzulu po kojoj bi bio obavezan da ga otkupi od Građana za 14.500.000 evra. Velika dilema za Nerazure. I problem za bivšeg fudbalera Partizana jer će u slučaju da ne bude igrao biti na velikom gubitku u svakom smislu.

ŠTEFAN LIHŠTAJNER (Inter)

Kada je Dani Alves stigao u Staru damu napravio je problem za Lihštajnera, a još je po toj strani sada i Kvadrado tako da je situacija baš zapetljana. Inter je probao, ali je Juve zadržao Švajcarca i pustiće ga po isteku ugovora u junu 2017. godine. Do tada je pitanje koliko će igrati. A nije mlad, ima 32 godine. Zvali su i Dortmund, Šalke, PSŽ...

AKSEL VITSEL (Juventus)

Vitsel

Čekali smo ga, čekali, do poslednjeg minuta, ali je Vitsel ostao u Zenitu. Iako je ranije istakao da želi da ostane, jasno je da je imao želju da ode u Juventus, ali su pregovori toliko teško tekli da klubovi nisu uspeli da usklade ponudu i željeni iznos. Takođe, Lučesku je zatezao jer nije doveo adekvatnu zamenu za Belgijanca (Milivojević?). Verovatno će u Juve sledećeg leta kao slobodan igrač.

JULIJAN DRAKSLER (PSŽ)

Draksler u klin, Alofs u ploču. Veliko nezadovoljstvo je istakao mladi Nemac, želeo je da ide iz čopora Vukova, ali jednostavno uprava je imala drugačije planove. Bio je Draklser na meti mnogih klubova, povezivao se sa Arsenalom i Juventusom, najavljivao da će da ide... Pominjano je i da je PSŽ nudio astronomske cifre od 70.000.000, pa čak i 90.000.000 evra u samoj završnici prelaznog roka. Ali, nije otišao.

KRISTIJAN PULIŠIĆ (Liverpul)

Ovaj momak je zaista najavio veliku karijeru, ali je utisak da u Dortmundu neće imati previše mesta da to pokaže. Zato se strogo povezivao sa prelaskom u Liverpul tokom leta koji je nudio oko 12.000.000 evra, Stouk je bio izdašniji sa 20.000.000, ali je poslednjeg dana Pulišićev otac izašao u javnost i istakao da od prodaje nema ništa i da ostaje i Borusiji. Tek će se oko njega otimati.

ALEKSANDRE LAKAZET (Arsenal, Vest Hem)

Lakazet je blindiran, zazidan...

Ovaj momak je čitavog leta žario i palio transfer pijacom, ali je na kraju ostao u Lionu. Želeli su ga najviše Arsenal, Pari Sen Žermen i Vest Hem, ali je Žan Mišel Ola lagano odbijao svaku ponudu koja se pojavila bez mnogo muke. Čak i kada su se one bližile cifri od 50.000.000 evra! U jednom intervjuu je rekao da ga ne bi dao ni za 80.000.000. Izgleda da se nije šalio.

BASTJAN ŠVAJNŠTAJGER (Juventus, Sporting)

Pitali smo se gde će Švajni, dobili odgovor – nigde! Ovo je specifičan slučaj u odnosu na ostale je klub više želeo rastanak nego igrač. Primaće Nemac svojih 140.000 evra nedeljno i neće mu biti nimalo loše. Kao opcije za njega pominjali su se Šalke, Juventus, pa čak i povratak u Bajern, nudili su ga Đavoli Sportingu, ali je na kraju sve to palo u vodu. Murinju se ovakav razvoj situacije neće previše dopasti.

FABIO KOENTRAO (Inter)

Koentrao se vratio sa pozajmice iz Monaka u Real Madrid, ima jak ugovor sa Kraljevskim klubom do 2019. godine, očekivalo se da će naći novu sredinu barem na pozajmicu, ali ništa. Pitanje je koliko će se naigrati fudbala kod Zidana, mogao je u Fenerbahče koji ga je želeo,  Inter je bio najozbiljni kadnidat, ali nije otišao u Italiju. Sada će verovatno grejati klupu.

SESK FABREGAS (Inter, Juve, Milan)

Fabregas je isto zbunjen

Jao, jao, Sesk. Muke su mučili na Stamford Bridžu, tražili formulu da ga nekome prodaju... Pokušali su sa Juventusom, pa sa Interom u zamenu za Brozovića, ponuđen je Milanu na pozajmicu...  Ništa nije upalilo. Zenit ga je želeo, on nije hteo. Totalna zbrka sa status kvo ishodom.

MAMADU SAKO (VBA, Sanderlend)

Sako je imao loše odnose sa Klopom tokom leta, ali nije napustio klub iako je ponudio baš dosta ponuda. Želeli su ga Bešiktaš, Stouk, Vest Bromvič Albion i Sanderlend, ali mu se to nije dopalo. Jako je teško predvideti da li će imati barem šansu da igra kod Nemca kome se ne sviđa Sakoov pristup. Teška priča.

FABINJO (Mančester Junajted)

Ovaj desni bek je drmao pijacu prilično jako. Odličan je, pouzdan, ali ima ugovor do 2019. godine. Prvi je za njega uleteo Napoli sa sumom od 10.000.000 evra, potom Atletiko Madrid sa 20.000.000, na kraju Mančester Junajted sa najozbiljnijim ponudama od preko 30.000.000, ali ništa se nije dogodilo. I sledeće sezone braniće dres Kneževa.

LUKA MILIVOJEVIĆ (Zenit, Malaga)

Luka je tokom čitavog leta bio meta mnogobrojnih timova i malo je čudo što nije negde otišao. Za to je kriva potražnja Olimpijakosa od 12.000.000 evra. Želeli su ga ranije Monako, Fenerbahče i Inter, daleko su ozbiljniji bili Malaga, Zenit, Fjorentina, pominjali su se i Roma i Benfika... Sve je to bilo uzalud.

HOZE FONTE (Mančester Junajted)

Fonte u akciji

Velika želja Žozea Murinja. Štoper baš po želji portugalskog stručnjaka. Želeo je da dovede svog zemljaka, zaista je delovalo da je blizu. Mančester je Sautemptonu ponudio 9.000.000 evra, ali je Fonte ostao na Sent Merizu kao kapiten jer mu je klub ponudio povećanje plate sa 2.500.000 na 4.000.000 evra godišnje.

MAURO IKARDI (Napoli)

Mauro Ikardi je bio jedan od onih koji su se toliko puta pomenuli u transferima da je neverovatno da je ostao. Naravno, glavni kupac je bio Napoli, De Laurentis se živ polomio slavši astronomske ponude za Argentinca, dovijao se na svake načine, ali uzalud. Arsenal je takođe bio „đuvegija“, ali jok. Nema šanse. Ikardi je ostao Interov.

Ukoliko imate da dodate još neki veći transfer koji se čekao, možete to učiniti u komentarima.

 (FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaSerija APrimeraPremijer ligaPari Sen ŽermenOlimpijakosNapoliMonakoMilanletnji prelazni rok 2016JuventusInterFrancuskaEvropaEngleskaArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara