""
""

Transfer karijere Vedada Ibiševića: Hoće ga Bajern!

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.11.17. | 10:59

Potvrdio Rumenige...

Kada je fudbalski svet čuo za njega pre desetak godina, Vedad Ibišević je bio senzacija nemačkog fudbala sa svojim Hofenhajmom. Debitant u Bundesligi je celu polusezonu držao lidersku poziciju u Bundesligi i mučio slavni Bajern, a Bosanac je nemilice rešetao mreže.

Izabrane vesti

Teška povreda kolena na polusezoni je usporila karijeru koja je mogla da bude mnogo veća nego što je postala. U momentu kada je igrao fudbal života, Ibišević je morao na dugačku pauzu zbog pokidanih ligamenata kolena, a Hofenhajm je bez njega počeo da pada. Što su iskoristili njegov zemljak Edin Džeko i Volfzburg da preotmu titulu Bajernu i preuzmu status iznenađenja sezone.

Ibišević više nikada nije zaigrao kao u toj sezoni, put u karijeri ga je dalje vodio u Štutgart i Hertu gde je u poznim igračkim godinama dočekao šansu karijere: da pređe u Bajern!

Iskusni bosanski napadač bi mogao u januaru da pojača redove bavarskog velikana, javljaju nemački mediji! To je potvrdio i čelnik minhenskog kluba Karl Hajnc Rumenige.
„Imamo ideju i ona ne košta puno, verujemo da bi dala efekta“,
rekao je Rumenige o eventualnom dolasku Ibiševića u Bajern.

Bavarci od klasičnih napadača imaju Roberta Levandovskog i Tomasa Milera koji se ipak bolje snalazi u ulozi drugog špica. Trener Hajkens smatra da je Bajernu potreban još jedan napadač u ulozi džokera koji bi ulazio sa klupe i igrao u manjim utakmicama kada je Levandovskom potreban predah. Nešto slično što je ranije radio Klaudio Pizaro. Izbor je pao na Ibiševića.

Pitanje je da li bi na ovo pristala Herta u kojoj je Ibišević prvi špic. Međutim, ovo je šansa karijere za iskusnog napadača koji ima 33 godine i kojem će se taško ukazati nova prilika da obuče dres najvećeg nemačkog kluba.

(FOTO: Action images)


tagovi

Bajern MinhenHertaNemackaVedad Ibišević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara