Totenhem uhvatio poslednji voz, Inter u problemu! Porto lagano sa Nemcima, Borusija pucala ćorcima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.11.18. | 23:03

Eriksen dao pobedonosni gol na Vembliju, Mesi strelac u pobedi Barse u Ajndhovenu

Totenhem je uhvatio poslednji voz za nokaut faz Lige šampiona! Londonski Pevci na na svom terenu posle velike borbe pobedili direktnog konkurenta, milanski Inter sa 1:0 u petom kolu B grupe elitnog takmičenja i izjednačili se po broju bodova sa Nerazurima.

S obzirom da je u prvom okršaju ovih timova bilo 2:1 za Inter u Milanu, Totenhem će biti bolji ukoliko bude odlučivao međusobni skor.

Izabrane vesti

Međutim, u poslednjem kolu grupne faze londonski Pevci imaće znatno teži posao, jer gostuju Barseloni koja je osigrala prvo mesto u grupi, dok će Inter ugostiti prežaljeni PSV.

Delovalo je u većem delu utakmice kao da je Inter došao sa samo jednom idejom – da ne bude poražen. I delovali su Nerazuri veoma ozbiljno, čak i kao da su blizu cilja.

Ipak, Totenhem je uspeo da, deset minuta pre kraja utakmice, konačno dobru igru i inicijativu kruniše pogotkom koji bi mogao da se pokaže kao zlata vredan na kraju grupne faze.

Domaći su u finišu utakmice povukli kontranapad, Dele Ali je proigrao Kristijana Eriksena, a danski vezista je zakucao loptu u mrežu i izazvao delirijum na tribinama Vemblija. Tek u finišu se Inter probudio, ali tada je već bilo kasno da se nešto promeni.

U drugoj utakmici ove grupe Barselona je u Ajndhovenu rutinski izašla na kraj sa  fenjerašom PSV-om. Nije to bila onako ubedljiva Barsa kao što ume, a na Filips areni u sredu uveče bilo je 2:1.

Ponovo je Lionel Mesi blistao. Prvo je u 62. minutu bio najbrži i najsnalažljiviji u kaznenom prostoru domaćina i na atraktivan način zatresao mrežu. A osam minuta kasnije je sjajno izveo slobodan udarac i pronašao Đerara Pikea, a visoki štoper još jednom je podsetio da ume da postigne gol.

Tu, međutim, nije bio kraj uzbuđenjima u Ajndhovenu, jer su domaći sedam minuta pre kraja utakmica smanjili zaostatak preko Luka de Jonga. To je bilo sve, Barsa je sačuvala pobedu na rutinski način.

Porto je osigurao prvo mesto u grupi. Iako im je za to bio dovoljan i remi na stadionu Dragao protiv Šalkea, Zmajevi su savladali nemačkog predstavnika sa 3:1 i na lep način se oprostili od domaćeg terena u Evropi do proleća sledeće godine.

Ni Porto, ni Šalke nisu imali večeras imali rezultatski imperativ u smislu da su već osigurali plasman u nokaut fazu. Ali, Nemci nisu delovali ni kao da im se nešto posebno igra fudbal večeras. Valjda zato u najvećem delu utakmice nisu ni ozbiljnije zapretili protivniku.

A domaći Zmajevi su sve dileme rešili praktično za tri minuta na početku drugog poluvremena. Eder Militao je u 52. minutu iskoristio dodavanje Olivera Toresa i doveo domaće u vođstvo. Sve je bilo rešeno u 55. minutu posle akcije Jasina Braimija koju je Hesus Korona pretvorio u drugi pogodak.  

Tek u završnici meča stvari su se malo rasplamsale – najpre je Nabil Bentaleb u 89. iz penala zatresao mrežu Porta, ali je konačan rezultat postavio Musa Marega u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

Borusija Dortmund je imala priliku da kod kuće trijumfom protiv belgijskog Briža ponovo dođe deobe prvog mesta, ali mu je i bod donosio vizu za nokaut fazu.

Igrali su Milioneri sasvim pristojnu utakmicu, stvorili određen broj dobrih prilika za pogodak, ali ipak nisu našli put do mreže. Može se reći i da je belgijski šampion imao sreće večeras.

Kristijan Pulišić i Marko Rojs su se poprilično ispromašivali, na momente su čak delovali i nonšalantno pred protivničkim golom. Na drugoj strani, Briž praktično nije ozbiljnije zapretio domaćinu.

SREDA

GRUPA A

Atletiko Madrid - Monako 2:0 (2:0)
/Koke 2, Grizman 24/
Dortmund - Klub Briž 0:0

GRUPA B

Totenhem - Inter 1:0 (0:0)
/Eriksen 80/
PSV - Barselona 1:2 (0:0)
/De Jong 83 - Mesi 62, Pike 70/

GRUPA C

Napoli - Crvena zvezda 3:1 (2:0)
/Hamšik 11, Mertens 33, 52/

Pari Sen Žermen - Liverpul 2:1 (2:1)
/Bernat 13, Nejmar 37 - Milner 45+1/ 

GRUPA D

Lokomotiva Moskva - Galatasaraj 2:0 (1:0)
/Donk 43ag, Ignjatjev 54/

Porto - Šalke 3:1 (2:0)
/Militao 52, Korona 55, Marega 90+4 - Bentaleb 89pen/

Foto: Reuters


tagovi

Kristijan EriksenLionel MesiMusa MaregaĐerar Pike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara