Ilustracija (©Marca.com)
Ilustracija (©Marca.com)

Top 11 Kovid-19: Timčina vredna 862.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.10.20. | 19:44

Uz nadu da se lista neće širiti

Korona virus je ozbiljna tema uz koju nijedna šala nije primerena, ali po uzoru na ugledni španski list Marca, ne bi bilo loše da se podsetimo fudbalera iz Liga petice kojima je dijagnostikovan Kovid-19 i da ih svrstamo u startnih 11, prema fudbalskim kvalitetima. Naravno, uz nadu da se lista neće širiti.

Dijego Simeone koji se zarazio u septembru bi sa klupe predvodio ekipu koju Transfermarkt procenjuje na 826.000.000 evra. Nema sumnje da bi među zevezde koje bi igrale u formaciji 4-3-3 uneo prepoznatljivu disciplinu.

Izabrane vesti

Među stativama je trostruki osvajač Lige šampiona sa Real Madridom Kejlor Navas, ispred kojeg se na štoperskim pozicijama nalaze Atletikov Hose Himenez i Juventusov Matjis de Liht. Na desnom beku je Markinjos, koji po vokaciji jeste štoper, ali je silom prilika na poziciji čijim zahtevima je ponekad umeo da odgovori. Na suprotnoj strani odbrambenog bedema je Hose Luis Gaja, svojevremeno velika želja Reala, Barselone i Mančester Sitija.

Vezni red sačinjen je fudbalera dva najveća Engleska kluba i Juventusovog asa koji bi igrao bi igrao ispred njih. Sarađivali bi Pol Pogba, Tijago Alkantara i Paulo Dibala. Argentinca jednostavno moramo da spustimo u sredinu terena jer je napadački trio paklen.

Da je recimo 2015. godina Zlatan Ibrahimović bi sigurno bio u startnih 11, ovako je ipak realnije da bude prva izmena pošto su po krilima Kilijan Mbape i Nejmar, a u šicu navale najskorije zaraženi Kristijano Ronaldo. Strah i trepet za bilo koju defanzivnu liniju pošto je napadački triling zajedničkim snagama ove godine sakupio 91 gol. Na klupi su Anhel di Marija, Mauro Ikardi, Adama Traore...

Teško da bi im bila dovoljna jedna lopta da igraju fudbal, a bili bi ozbiljan kandidat za osvajanje Lige šampiona.



tagovi

Kristijano RonaldoNejmarKilijan Embape

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara