""
""

To je posao - ovi klubovi iz liga petice tokom leta nisu potrošili ni evro na pojačanje

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.09.17. | 17:19

Nemaju svi novac za bacanje

Verovali ili ne, ali postoje klubovi u pet najjačih liga sveta koji ovog leta nisu potrošili nijedan evro na pojačanja. I to njih pet – tri iz francuske Lige 1, odnosno dva iz španske Primere.

Izabrane vesti

Doduše, za francuske klubove Transfermarkt, stranica koju smo konsultovali za ovo istraživanje, nema podatke za sve transfere, a priče oko španskih Atletika i Las Palmasa su pomalo čudne. Ipak, to nije predmet ove priče, pogledajmo koji su to klubovi bez utrošenog evra krenuli u novu sezonu.

Gengan je besplatno doveo Leboganga Firija iz Brondbija, Abdula Kamaru iz Derbija, odnosno Franka Tabanua iz Svonsija. Došli su još Markus Tiram, Feliks Eboa Eboa, Mark Orel Kajar, Denis Petric, Pedro Reboćo i Šeik Traore, ali Transfermarkt nema podatke da je njihovim bivšim klubovima isplaćena bilo kakva odšteta.

U Mec su besplatno došli Žeronimo Poblete (Kolon) i Kventin Benardo (Tubize), a na pozajmicu Brajan Fernandez (Rasing Klub) i Matije Dosevi (Standard Lijež). U klub su došli i Ibrahima Nijan, Musa Nijakate, Nolan Ru, Emanuel Rivijer, Abli Žalo, Kafu i Filip Folšajd, a za njih ne postoje podaci o plaćenom obeštećenju.

Treći francuski klub na ovoj listi, Troa, u svoje redove je besplatno doveo Brajana Pelea (Brest). Na pozajmicu su došli Saif-Edin Kaui (Marselj), Gabrijel (Lil) u Huj-Jun Suk (Porto), a Transfermarkt nema podatke o dolascima Matijea Deplanea i Fransoe Belugoua.

Što se španskih klubova tiče, tu je zanimljiva priča. Atletik Bilbao doslovno nije doveo nijedno pojačanje – tek su sa pozajmice vratili neke mlade igrače, a u prvi tim su promovisali Unaiaja Njunjeza i Injiga Kordobu.

Las Palmas se, pak, značajno pojačao, ali bez potrošenog evra. U klub su kao slobodni igrači došli Loik Remi (Čelsi), Alberto Akvilani (Peskara), Simo Navaro (Almerija) i Leandro Ćićizola (Specija), a na pozajmicu su došli Vitolo (Atletiko Madrid), Džonatan Kaljeri (Maldonado), Serđi Samper (Barselona), Hernan Toledo (Maldonado) i Usama Tanane (Sent-Etjen). 

(FOTO: Action Images)


tagovi

PrimeraLiga 1Las PalmasAtletik Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara