Sve Zvezdine prolećne opcije

Vreme čitanja: 5min | ned. 10.02.19. | 09:53

Velike konkurencija staviće na velika iskušenja Vladana Milojevića, možda i najveća od kada je trener Crvene zvezde

Vladan Milojević je menjao tim, pokušao je da isproba sve igrače na pripremama u Antaliji i na kraju čini se uspeo da dođe do idealne kombinacije za start sezone.

Nekoliko dilema je bilo prisutno sve vreme, pre svega na mestu levog krilnog napadača, ali i u srcu manevra. Strateg crveno-belih je poručio da će se igrači birati u zavisnosti od protivnika, ali je jasno da će Crvena zvezda biti ta koja će se truditi da nametne svoj ritam svakom protivniku sa kojim se bude susretala ovog proleća.

Izabrane vesti

Mirko Ivanić se tek priključio timu i njegov dolazak bi trebalo da utiče na promene unutar ekipe, ali u ovom trenutku deluje da će Crvena zvezda premijerni meč sa novosadskom Vojvodinom započeti u formaciji 4-2-3-1 i sastavu: Borjan - Stojković, Savić, Milunović, Rodić - Jovičić, Jovančić – Ben, Marin, Jirka – Boaći.

Postoji određena dilema i oko same formacije koju forsira Vladan Milojević, pošto ona često doživljava transformaciju u 4-1-4-1, što bi praktično mogao i da postane standard kada se u potpunosti na novi tim bude adaptirao Mirko Ivanić, kao igrač od kojeg stručni štab Crvene zvezde očekuje da donese potpuno novi ton igri ovog tima.

U trenutku kada se Ivanić bude adaptirao jedan igrač iz srca veznog reda će izgubiti mesto startera. U ovom trenutku deluje realnije da bi to mogao da bude Branko Jovičić, pošto je Dušan Jovančić tokom karijere pokazao da može uspešno da se snađe i na tom mestu. Nekadašnji kapiten Vojvodine je još jesenas pokazao da mu je mesto u ovom timu, a ove zime je dodatno dobio na samopouzdanju. Crvena zvezda bi sa njim u timu imala sigurniju predaju lopte, ali bi joj značajno nedostajala ta Jovičićeva energija i specijalan odnos koji jedan od miljenika navijača srpskog šampiona ima prema igri i dresu koji nosi. Vladan Milojević se sasvim sigurno neće odreći toga, pa Jovičić verovatno i početi značajan broj jesenjih utakmica i imati značajnu minutažu. Tu je i Goran Čaušić, koji može da iznese teret na više mesta u veznom redu baš kao i Jovančić, pa će se Milojević truditi da i njemu pruži adekvatnu priliku u predstojećem delu sezone. Ne sme se zaboraviti ni Miloš Vulić, kojeg je neugodna povreda sa Kipra košatala toga da u Antaliji zaigra tek u poslednjoj utakmici. Njegovo vreme u ovom timu Crvene zvezde tek dolazi.

FAKTOR JIRKA, ČEKA SE ODGOVOR SIMIĆA

Aleksa Vukanović je u meču sa Mariborom pokazao da mu je potrebno još neko vreme da se adaptira na sistem i nove zahteve Zvezdine struke, tako da se on u ovom trenutku udaljio od idealnih 11. Najveću odskočnu dasku na ovim pripremama napravio je Erik Jirka, koji je Zvezdinom timu doneo novu vrstu agresivnosti i energije, što mu je i te kako bilo potrebno. Sa druge strane, svojih 45 minuta u meču sa Mariborom na izuzetan način je iskoristio Veljko Simić i tako jasno pokazao da ne odustaje od ozbiljne uloge ovog proleća.

Okršaj sa Mariborom ogolio je i još jednu surovu istinu, a to je da Mohamed El Fardu Ben, baš kao ni Marko Marin, još nema pravu alternativu u ovom timu. Jedan od igrača koji bi po potrebi mogao da se prebaci na to mesto je i Erik Jirka, koji se na njoj upravo i istakao u dresu Spartaka iz Trnave.

Odbrana je u jednom trenutku delovala kao deo tima koji će pretrpeti najmanje izmene ovog proleća, ali neće biti isključeno ukoliko se vremenom i njen izgled značajno promeni.

U ovom trenutku deluje da je mesto zagarantovano samo Milanu Rodiću, koji je bio prilično dominantan u svojoj ulozi tokom zimskih priprema, mada će mu ozbiljnog konkurenta na tom mestu predstavljati uporni Marko Gobeljić. Zvezdin univerzalac je imao peh sa zadnjom ložom, zbog kojeg će propustiti prva dva kola, ali bi trebalo da bude maksimalno spreman za 159. večiti derbi.

 Sa druge strane, na desnom beku je borbu za mesto u timu do usijanja doveo Milan Gajić i ona će postajati sve žešća vremenom, s obzirom da igraču Bordoa treba određeni broj minuta u nogama kako bi stigao do idealnog ritma. U ovom trenutku siguran na tom mestu je Filip Stojković, koji je uigravan i na mestu štopera, pa je bi i u njoj mogao da se nađe u prolećnom delu sezone.

BABIĆ OSTAVIO NAJJAČI UTISAK

Savić i Milunović su već viđeni starteri, ali je Srđan Babić po mnogima bio najbolji štoper Crvene zvezde u Antaliji. Nekadašnji štoper Lala bio je znatno smireniji nego do sada, gotovo da nije imao nijednu veću oscilaciju, a kada je on u timu Zvezdina dominacija u skoku postaje još izraženija. Bio je izuzetno miran na lopti i precizan u pasovima, tako da će se Milojević truditi da ga nagradi za uloženi trud i iskorak koji je napravio.

Milan Borjan je produžio ugovor sa Crvenom zvezdom i njegovo mesto startera neće biti ugroženo u narednom periodu, ali se mora istaći da je Zoran Popović oduševljavao na pripremama u Antaliji i spreman je da u svakom trenutku pruži sigurnost na gol-liniji srpskog šampiona.

Ričmond Boaći u ovom trenutku fizički deluje možda i spremnije nego 2017. godine kada je nemilosrdno rešetao protivničke mreže. Da bi mogao da se vrati u sličnu formu pokazao je i golom protiv Ludogoreca, ali je protiv Maribora bio potpuno neupotrebljiv. Sa druge strane, Pavkov je u svom stilu ćutao i radio, što će činiti i dalje, tako da napadač iz Gane mora da bude na svom vrhuncu ukoliko misli da zadrži svoju poziciju. Ne treba isključitavti i supertalentovanog Dejana Joveljića, koji svakim treningom deluje sve spremnije, tako da će on maksimalno koristiti svaku šansu koja mu se bude ukazala ovog proleća.

Milojević ima prilično nezahvalan zadatak, a to je da u prolećnom delu sezone učini da svaki od igrača u ovoj žestokoj konkurenciji oseti da je važan za tim. Ipak, kako je poručio u završnom intervjuu u Antaliji - normalno je da svi žele da igraju, ali kompletna ekipa mora da se podredi jednom cilju, a to je osvajanje duple krune.


tagovi

Vladan MilojevićErik JirkaRičmond BoaćiMilan PavkovFilip StojkovićSrđan Babić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara