Sunovrat velikana u Rumuniji: Dinamo može da prepusti fenjer FCSB-u

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.08.19. | 10:49

Skandalozan početak sezone za dva najveća tima u komšiluku

Prosto je teško ne zapitati se, da li u Rumuniji sve i dalje teče svojim normalnim tokom u tamošnjem fudbalskom prvenstvu. Pogled na tabelu bi zaprepastio svakog ko barem malo prati fudbal. Ali u glavnom gradu komšijske zemlje sigurno sve ovo posmatraju sa ogromnom dozom ozbiljnosti. Dinamo je poslednji, a FCSB trenutno pretposlednji tim na tabeli tamošnjeg prvenstva. Nešto što se nije desilo u njihovoj više od 70 godina dugoj istoriji. Čak ni na začecima.

Zajedno, ova dva velikana imaju ukupno 44 osvojene titule u prvenstvu Rumunije. A trenutno se bore za opstanak. FCSB je juče vezao i peti uzastopni poraz, i to kakav. Gaz Metan je opalio šamar gostima iz Bukurešta od kojih će im se obrazi dugo crveneti. Poraženi su sa ubedljivih 4:0 i tako došli u situaciju da imaju drugu najgoru odbranu u prvenstvu, odmah nakon Akademike Klinčeni.

Izabrane vesti

Nije u ništa boljem položaju ni Dinamo. Tri boda protiv već pomenute Akademike i to je to. Ostatak, sve sami porazi. Onaj na otvaranju prilično ubedljiv, protiv Vitorula na gostovanju kada je bilo čak 5:0. Još ako nadovežemo da je njihov trener doživeo infarkt na meču protiv Univerzitatee iz Krajove, možemo reći da se veoma tmuran oblak nadvio nad ovih slavnim timom.

Danas imaju priliku sve to da poprave na gostovanju Hermanštatu, te tako fenjer prepuste još slavnijem FCSB-u, ako dođu do pobede. Nema sumnje da će dati sve od sebe da to učine i bar se malo narugaju velikom gradskom rivalu. Gostujući sastav se sve do poslednjeg atoma snage prošle sezone borio da opstane među najboljima, a ni ove nije najbolje startovao, mada je svakako to daleko bolje od Dinama.

RUMUNIJA 1 - 7. KOLO

Petak
KSMS Jaši - Kindija Targovište 2:2 (2:1)
/Lošaj 15, Horsija 23 - Negut 28, Vodut 50/

Krajova - Astra 1:0 (0:0)
/Banku 68/

Subota
Klinćeni - Šepši 1:1 (1:1)
/Sebotaru 24 - Karanović 36/

Kluž - Botošani 4:1 (3:1)
/Pereira 19, Deak 25, 73pen, Pan Aleksandru 37/

Nedelja
Vitorul - Voluntari 4:0 (1:0)
/Janču 16, Ganea 55, Uri 82, Rivaldinjo 86/

GAZ Metan - FCSB 4:0 (1:0)
/Olaru 17, Konstantin 58pen, Dumitru 66pen, Velisar 86/ 

Ponedeljak
20.00: (2,15) Dinamo Bukurešt (3,25) Hermanštat (3,60)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara