Sumorni dani za Sankt Pauli

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.08.19. | 12:23

Slavni nemački klub do sada uzeo samo jedan bod na prve tri utakmice u Cvajti

Borba za Bundesligu. Borba za opstanak. I tako ukrug. Sada je izgleda došao red na ovu drugu bitku, gde je Sankt Pauli uvek uspevao da izađe kao pobednik za razliku od prve, gde je obično pred sam kraj uspevao da poklekne.

Nakon uvodnog remija protiv Arminije Bilefeld na strani, činilo se da će ova sezona ipak krenuti nešto mirnijim vodama. Ali usledio je prilično ubedljiv poraz od Grojtera na domaćem terenu, a potom i od Štutgarta u gostima, tako da pred poslednji meč četvrtog kola, Sankt Pauli deli poslednje mesto na tabeli sa Vehenom, koji je tek u ovom kolu došao do prvih bodova na gostovanju Bohumu.

Izabrane vesti

Ni Kil se nije proslavio, daleko od toga, mada bi pobedom na ovom susretu uspeo da izbije čak na četvrto mesto na tabeli. I oni su na otvaranju igrali nerešeno protiv Sandhauzena, da bi porazom nastavili protiv Darmštata. Raspoloženje je koliko-toliko bolje nakon trijumfa protiv Karlsruea, mada je igra daleko od pozitivne.

Neće želeti Sankt Pauli da se priseti nekih prethodnih susreta sa Holštajn Kilom, naročito ne onih od prošle sezone. Na istom ovom stadionu, gost je odneo minimalnu pobedu, a Kil je trijumfovao i pred svojim navijačima. Ruku na srce, sezonu pre toga je Sankt Pauli bio taj koji se jedini radovao.

Zanimljiv podatak je da će trener Holštajn Kila u svom timu za večerašnji susret imati i tri bivša fudbalera Sankt Paulija, što bi moglo dosta da mu pomogne u postavljanju taktike. Sa druge strane, Sankt Pauli užurbano radi u završnici ovog prelaznog roka, jer želi da u tim dovede Sebastijana Olsena iz Geteborga. Pritisak raste i na trenera Josa Lukaja, koji bi mogao da napusti klupu u slučaju poraza večeras.

U borbi za opstanak, pored ova dva kluba, svakako ćemo gledati već pomenuti Vehen, ali i Bohum i Regenzburg, koji se ističu kao najozbiljniji kandidati za put u niži rang takmičenja. Ali sezona je tek počela, tumbanja su moguća i sigurno je da će ih tek biti.

NEMAČKA 2 - 4. KOLO

Petak
Darmštat - Dinamo Drezden 0:0

Aue - Štutgart 0:0

Subota
Bohum - Vehen 3:3 (0:3)
/Bapo 55, Osei Tutu 87, Ganvula 90pen - Šafer 10, 45, Ditgen 19/

Hanover - Grijter Firt 1:1 (0:1)
/Vejdant 47 - Segan 22/

Regenzburg - Bilefeld 1:3 (0:1)
/Besuskov 47 - Edmundson 43, Pretl 63, Jabo 83/

Nedelja
Hajdenhajm - Sandhauzen 0:2 (0:0)
/Forster 59. penal, Berens 63/

Karlsrue - Hamburger 2:4 (0:2)
/Gordon 76, Hofman 88 - Hinterzer 16. penal, Kitel 34, 67, Samperio 90+1/

Nirnberg - Osnabrik 1:0 (0:0)
/Gajs 80/

Ponedeljak
20.30: (2,90) Sankt Pauli (3,40) Holštajn Kil (2,40)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara