Subotica igra za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.08.19. | 10:20

Odlučujući okršaj sa Ferencvarošem u Bratislavi

Posle dva odigrana kola kvalifikacija za Ligu šampiona za dame Spartak i Fernecvaroš imaju maksimalan učinak u Grupi 5 i upravo njihov duel u poslednjem kolu odlučiće pobednika grupe i direktnog učesnika u žrebu 32 najbolje evropske ekipe. Spartak ima značajno bolju gol razliku (19:0) u odnosu na direktnog rivala koji ima tek pet postignutih pogodaka uz jedan primljeni.

Podsetimo, Spartak je u prvom kolu slavio protiv moldavske Anenija sa 12:0, a bio je ubedljiv i u drugoj rundi protiv Slovana (7:0). Subotičanke su na korak do ostvarenja cilja – plasmana među 32 najbolja tima. Sada je na redu Ferencvaroš, a pozitivna stvar je da je protiv mađarskog tima dovoljan samo bod da Golubice grupnu fazu okončaju na prvom mestu koje ih vodi u nokaut fazu elitnog takmičenja.

Izabrane vesti

Kako bilo, u redovima subotičkog tima ne padaju u euforiju.
"Pogrešno je stvorena slika da smo favoriti, ne postoji velika razlika u kvalitetu između Ferencvaroša i Spartaka, reč je o nijansama. Rival ima dobre igračice, sposobne da u svakom momentu reše utakmicu, ali i naši aduti su jaki. Sve je otvoreno. Ukoliko budemo razmišljali na defanzivan način, biće manje šanse da dođemo do cilja. Važno je da ne puknemo pod pritiskom. Verujem u ovaj tim, dobro smo radili prethodnih nekoliko nedelja", rekao je trener Spartaka Boris Arsić, prenosi Sportski žurnal.

Mlada Milana Golubović puna optimizma čeka meč sa Ferencvarošem.
"Na utakmici sa Slovanom pokazali smo da su naša očekivanja opravdana i da smo spremne da se borimo za mesto u Evropi. Poslednju utakmicu u grupi željno očekujemo i verujemo da možemo do dobrog rezultata koji će ispuniti naše želje i kao prvoplasiranu ekipu odvesti nas u šesnaestinu finala", izjavila je Golubovićeva, prenosi Sportski žurnal.

LIGA ŠAMPIONA ZA ŽENE - KVALIFIKACIJE:

Utorak

Grupa 5

17.00: Ferencvaroš - Subotica
17.00: Aneni Noi - Slovan Bratislava

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara