Andrea Pirlo i Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Andrea Pirlo i Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Subota u Seriji A: Pirlo igra na sigurno, Gasperini trenira strogoću

Vreme čitanja: 6min | sub. 21.11.20. | 12:46

Danas tri utakmice osmog kola elitnog šampionata na Apeninima, a igraju timovi koje naredne nedelje očekuje nastavak grupne faze Lige šampiona

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Italijanski klubovi koji će sledeće nedelje igrati u Ligi šampiona otvaraju osmo prvenstveno kolo: Juve, Atalanta i Lacio. U tim Juventusa se vraća posle dužeg vremena De Liht, a Bufon bi mogao da obeleži “radno” 25-ogodišnjicu debitantskog meča u Seriji A. Trener Atalante Đan Pjero Gasperini želi da prekine negativnu tradiciju da njegov tim gubi utakmice i bodove posle pauza zbog obvaveza reprezentacija. Lacio je prvi put leteo “svojim” avionom, ali smo još uvek daleko od epiloga spora između Luisa Alberta i predsednika Klaudija Lotita i sportskog direktora Iglija Tare koji traže eksplicitno izvinjenje da bi odobrili njegov nastup na meču protiv Krotonea.

Izabrane vesti

JUVENTUS - KALJARI

Andrea Pirlo je ekspslicitno od svojih igrača zatražio zaokret od 180 stepeni. Juve u sledećih mesec dana ima vrlo povoljan kalendar u Seriji A i mogućnost da popravi slabiji start u šampionatu. U prilog Bjankonera ide i činjenica da je Kaljari juče ostao bez Godina i Nandeza, dvojice startera, koji nisu ni doputovali u Torino. Iskusni defanzivac je pozitivan na Kovid-19, a mladi Urugvajac je ostao na Sardiniji iz predostrožnosti.

Reprezentativne obaveze su ovog puta imale i pozitivne efekte za Bjankonere. Rabio, Artur i Kuluševski su briljirali u svojim nacionalnim selekcijama. Za Pirla je posebno važan napredak Brazilca i Francuza budući da je sredina terena, za sada, Ahilova peta novog Juvea.

Izveštači iz Kontinase najavljuju formaciju Juvea 4-4-2 koja može, po potrebi da se transformiše u 3-5-2, imajući u vidu sposobnost Danila i Kvadrada da se adaptiraju na obe postavke. Iznenađenje u timu bi mogao da bude Đanluiđi Bufon od prvog minuta protiv Kaljarija, odnosno 25 godina i dva dana od njegovog debitantskog meča na golu Parme protiv Milana.

Kormilar Stare dame ne može da računa na Kjelinija, Bonučija i Remzija, dok se u ekipu vraća posle višemesečne pauze De Liht, a na klupi će biti, posle dužeg vremena, i Aleks Sandro. Kristijano Ronaldo je trebalo večeras da ponese kapitensku traku, ali ako Điđi bude na golu, moraće da sačeka meč sa Ferencvarošom u Ligi šampiona da je stavi oko ruke. Dibala će ponovo na klupu.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE JUVENTUS DA BUDE ŠAMPION ITALIJE JE 2.50.

Kaljari je došao rasterećen u Torino. Sve osim poraza bi bilo veliki uspeh za tim Euzebija Di Frančeska. Na prethodnih 39 utakmica u Seriji A Sardi su samo dva puta uspeli da pobede Bjankonere. Takođe, Kaljari osim pomenute dvojice Urugvajaca neće moći da računa ni na Likojanisa i Čepitelija. Di Frančesko se uzda u svoj napadački dvojac Žoao Pedro-Čolito Simeone koji je postigao 10 od 14 golova Kaljarija u prvih sedam kola. Jedina nedoumica oko sastava je izbor između Sotila i Unasa u triju iza leđa argentinskog centarfora.

JUVENTUS 3-5-2: Bufon - Demiral, De Liht, Danilo - Kvadrado, Artur, Mekeni, Rabio, Kjeza - Morata, Ronaldo

KALJARI 4-2-3-1: Kranjo - Pizakane, Valukijevič, Klavan, Tripaldeli - Marin, Rog - Zapa, Žoao Pedro, Sotil - Simeonne

SPECIJA - ATALANTA

Đan Pjero Gasperini je odlučio da okrene list. Nema više rotacija, igraju oni koji su najspremniji, nema tolerancije, čak ni za one koji su se smatrali sigurnim starterima. To su na svojoj koži već osetili Đimsiti, Hatebor, Murijal i Mohika koji su izostavljeni iz tima koji je doputovao u Čezenu. Pomenuta četvorica igrača nisu ni povređeni, ni zaraženi Kovidom-19, jednostavno Gasperini ih, posle reprezentativnih nastupa, ne vidi ni fizički ni psihički spremne za bitke u Seriji A.

Trener Boginje je oprezan i zbog toga što njegov tim imao velike padove u igri posle pauza zbog reprezentativnih obaveza u poslednjih godinu i kusur dana. Prošle godine Atalanta je dozvolila Laciju da preokrene rezultat iz prvog poluvremena 0-3 u 3-3, zatim su, mesec dana kasnije, izgubili od Juventusa 3-1 a prošlog oktobra su asfaltirani od Napolija sa 4-1. 

Pored pomenute četvorke koja je ostala u Bergamu, van stroja su i Kaldara i Malinovski. U tim bi trebalo da se vrati i prvi čuvar mreže Golini, a najeveća dilema za trenera Dee je popuna napadačkog trija: Zapata i Papu Gomez su sigurni, dok za poslednji dres startera konkurišu Iličić, Mirančuk i Pašalić.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ATALANTA DA BUDE NA JEDNOM OD PRVA ČETIRI MESTA U SERIJI A JE 1,65.

Specija u ovoj sezoni igra svoje utakmice u Čezeni jer se njen stadion Dino Manuci restaurira i adaptira za uslove u Seriji A. Paradoksalno, tim iz Ligurije je osvojio u Romanji samo jedan bod dok su preostalih sedam bodova zarađeni na gostovanjima. Trener Italiano i dalje ne može da računa na Zoeta, Galabinova, Ramosa, Verdea, Del’Orka, Bartolomeija i Ferera.

SPECIJA 4-3-3: Provedel - Matijelo, Terci, Šabo, Batoni - Dejola, Riči, Pobega - Agudelo, Enzola, Gjazi

ATALANTA 3-4-2-1: Golini - Toloi, Romero, Palomino - Depaoli, De Ron, Frojler, Gosens - Iličić, Gomez - Zapata.

KROTONE - LACIO

U momentu dok pišemo ovu najavu nije sigurno da li će se utakmica Krotone - Lacio igrati zbog nevremena koje je pogodilo kalabrijski grad. Osim neizvesnosti oko odigravanja meča, veliku polemiku na rimskim radio stanicama je izazvala vest da je predsednik Klaudio Lotito, navodno, tražio da Luis Alberto ne igra ovog popodneva. Naime, gazda Nebeskoplavih se osetio dodatno povređenim što se Španac izvinio navijačima, a ne i njemu zbog opaske da je kupio avion (istina je da Lacio nije kupio avion već je napravio aranžman sa jednom bugarskom kompanijom o iznajmljivanju Boinga 737), a fudbalerima ne isplaćuje plate. Inače, Lacio je prvi put sinoć stigao na gostovanje sa “brendizovanim” avionom u bojama i simbolima Nebeskoplavih.

Trener Inzagi je imao nameru da pošalje na teren Luisa Alberta od prvog minuta budući da je Sergej Milinković Savić pozitivan na Kovid 19 i smatrao je da bi bilo samopovređujuće za ambicije Lacija da se liši jednog od svojih najboljih igrača. Međutim, kako se saznaje iz okruženja predsednika kluba i sportskog direktora, Lotito i Tare očekuju direktno i eksplicitno izvinjenje Luisa Alberta da bi dali zeleno svetlo da može da istrči na teren.

Tako se kormilar Lacija našao između čekića i nakovnja u gradu za koji ga ne vežu lepa sećanja budući da su pre tri godine upravo na Šidi prokockali plasman u Ligu šampiona. Alternativa za Luisa Alberta bi trebalo da bude Pereira ili eventualno Akpa Akpro.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE LACIO DA BUDE NA JEDNOM OD PRVA ČETIRI MESTA U SERIJI A JE 4,50.

Lacio, osim Sergeja ne može da računa ni na Luiza Felipea koji je takođe pozitivan na koronavirus, zatim golmana Strakošu, Eskalantea, Vavra i Lulića. I pored toga što ima samo dva treninga u nogama posle dvonedeljne pauze zbog problema sa Kovidom 19 Čiro Imobile će igrati od prvog minuta i pored toga što Lacio čeka izuzetno važan meč sa Zenitom u Ligi šampiona u utorak.

Krotone po prikazanoj igri zaslužuje mnogo više od dva boda na tabeli i neće biti lak zalogaj za rimski klub. Štaviše, povratnik u Seriju A je pokazao uspon forme u poslednjih par utakmica. Kuriozitet je da su oba remija stigla protiv timova iz Torina, Bjankonera i Granata. Dobra vest za trenera Stropu je da ima sve igrače na raspolaganju osim Moline i suspendovanog Luperta zbog kartona. U kalabrijskom timu bi trebalo da vidimo od prvog sudijskog zvižduka obojicu Srba, Vladimira Golemića i Miloša Vulića.

KROTONE 3-5-2: Kortez - Magaljan, Marone, Golemić - Pedro Pereira, Benali, Čigarini, Vulić, Reca - Simi, Mesijas

LACIO 3-5-2: Rejna - Patrik, Ačerbi, Radu - Lacari, Parolo, Lejva, Luis Alberto (Pereira), Fares - Korea, Imobile.

SERIJA A – 8. KOLO

Subota

15.00: (4,60) Krotone (3,70) Lacio (1,78)

18.00: (7,75) Specija (4,80) Atalanta (1,40)

20.45: (1,25) Juventus (6,50) Kaljari (10,0)

Nedelja

12.30: (1,60) Fjorentina (4,00) Benevento (5,60)

15.00: (1,58) Roma (4,10) Parma (5,70)

15.00: (1,35) Inter (5,30) Torino (8,00)

15.00: (2,55) Sampdorija (3,35) Bolonja (2,75)

15.00: (3,15) Verona (3,45) Sasuolo (2,25)

18.00: (1,88) Udineze (3,50) Đenova (4,30)

20.45: (2,25) Napoli (3,45) Milan (3,15)

***kvote su podložne promenama

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

ItalijaSerija AJuventusAtalantaLacioAndrea PirloĐan Pjero Gasperini

Obaveštavaj me

Juventus
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara