Šta čeka Orliće na EP, ko je sve prošao, ko se čeka i da li će to biti najjači U21 turnir u istoriji?

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.10.18. | 22:23

Španija, Italija, Engleska, Francuska, Nemačka, Belgija, Hrvatska...

Bodom protiv Austrije overili smo vizu za Evropski šampionat u Italiji. Večeras, u meču bez ikakvog takmičarskog značaja, Goran Đorović je šansu ukazao momcima koji su imali malu ili nikakvu minutažu u dosadašnjem toku kvalifikacija i Orlići su tačku na ovaj ciklus stavili remijem bez golova protiv Jermenije. Već smo rekli - niko im to neće uzeti za zlo. 

Sada je vreme da pričamo o onome što čeka naš najbolji mladi tim naredne godine na završnom turniru. O tome u kom će se šeširu na žrebu naš tim naći - a to vas sigurno najviše zanima - rano je govoriti. Zapravo, precizne informacije imaćemo tek posle odigranog baraža, te kada bude kompletirana lista svih 12 učesnika. Ono o čemu sada govorimo jesu timovi koji su su osigurali plasman u Italiju. 

Izabrane vesti

Pa kada čujete ko je sve tu, onda će vam biti jasno da zaista i neće biti mnogo važno u kom će se šeširu naći naši momci. 

Dakle, devet prvaka grupa je poznato i to su:

GRUPA 1: Hrvatska
GRUPA 2: Španija
GRUPA 3: Danska
GRUPA 4: Engleska
GRUPA 5: Nemačka
GRUPA 6: Belgija
GRUPA 7: Srbija
GRUPA 8: Rumunija
GRUPA 9: Francuska

Deseti učesnik završnog turnira je domaćin Italija, dok ćemo preostala dva dobiti kroz baraž. Na tabeli drugoplasiranih reprezentacija Portugal je poslednji uskočio i TOP4 zahvaljujući večerašnjem trijumfu nad Bosnom i Hercegovinom, a to znači da su Šveđani skliznuli ispod crte. Ukratko, tabela izgleda ovako...

Poljska, Grčka, Austrija i Portugalija naći će se 19. oktobra u žrebu u Nionu. Posle dvomeča, dva para daće nam 11. i 12. učesnika Evropskog šampionata. Baraž utakmice zakazane su za 12. i 20. novembar. 

Kada lista učesnika bude kompletirana 12 selekcija biće žrebom raspoređeno u tri grupe po četiri tima. Iz priloženog se može videti kakva je konkurencija, tako da možemo da očekujemo možda čak i jaču grupu nego 2017, kada smo se našli sa Španijom, Portugalom i Makedonijom. Šanse da se nađemo u prvom šeširu minimalne su, gotovo da i ne postoje, a i u tom slučaju iz drugog i trećeg vrebale bi aždaje. Pa kada sve to sabere, oduzmemo i podvučemo crtu, slobodno bismo mogli da se zapitamo da li bismo u Italiji 2019. mogli da imamo najjači U21 turnir ikada. Uzimajući u obzir da je završnica tek pre dve godine proširena na 12 učesnika, naravno... 

Recimo, Rumunija se direktno plasirala i mnogima će delovati kao idealan plen, ali treba imati na umu da Rumuni tako talentovanu generaciju nisu imali više od tri decenije i da mnogo očekuju. 

Šampionat u Italiji imaće i dodatnu važnost, ili bolje reći dobar rezultat u Italiji imaće specijalnu vrednost. Jer, četiri reprezentacije koje se nađu u polufinalu izboriće učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. 


tagovi

orlićiEURO U21Goran Đorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara