Ruben Amorim na rukama svojih igrača (©AFP)
Ruben Amorim na rukama svojih igrača (©AFP)

Sporting puca od samopuzdanja

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.01.21. | 14:38

Lisabonski tim za vikend osvojio Liga kup, a u prvenstvu nema poraz i ovo bi mogla da bude godina u kojoj će zeleno-beli da se raduju

Fenjeraš i lider, najneprijatnije i najprijatnije iznenađenje Primeire, Boavista i Sporting. Lisabonski sastav nastavlja ligašku žetvu bodova večeras na gostovanju na Besi, timu koji je do sada ostvario samo jednu pobedu, i to veoma veliku, nad Benfikom 3:0 početkom novembra minule godine. Otuda, nikakvo opuštanje od strane favorita nije pametno.

Gosti će biti puni samopouzdanja posle osvajanja Liga kupa tokom vikenda i želeće da zadrže prednost od četiri boda na vrhu tabele u odnosu na najbližeg pratioca Porto, koji je sinoć minimalcem pokorio Farense.

Izabrane vesti

Boavista je, dakle, na začelju tabele pošto je sakupila samo 11 bodova iz uvodnih 14 ligaških utakmica. Ekipa iskusnog Žezualda Fereire je tokom sezone, pomenuli smo, slavila svega jednom, i to onda kada se tome retko ko nadao. Međutim, Šahovničari nisu uspeli da nastave na tom talasu, sakupivši samo pet bodova iz sledećih osam susreta.

Boavista ima drugi najlošiji odbrambeni rekord u diviziji, primila je do sada 24 gola, uglavnom zahvaljujući porazu od Porta sa 5:0 i od Brage 4:1. Ako domaćin želi da zadrži svoj prvoligaški status još barem godinu dana, moraće pre ili kasnije da se pozabavi defanzivnim nevoljama, ali večerašnji duel može biti izvan dometa s obzirom da se suočava sa jednim od najboljih napada u zemlji.

Poslednji put kada je Sporting krunisan za prvaka Portugalije bila je 2002. godina. Međutim, pod palicom talentovanog trenera Rubena Amorima, čini se kao da se dugo čekanje Lavova na još jednu titulu u Primeiri privodi kraju. Amorim je tek u drugoj menadžerskoj ulozi, ali je 35-godišnji glavni kormilar impresionirao u ranoj fazi svoje nove karijere. Bivši igrač sredine terena vodio je Sporting do vrha tabele posle niza neporaženosti koji i dalje traje. Lisabonski tim je do sada ostvario 11 pobeda i tri remija.

Pobedom nad Bragom od 1:0 u finalu Liga kupa tokom vikenda pelcer osvajanja trofeja se vratio na stadion Žoze Alvalade i ispuniće sve koji vole zeleno-bele uverenjem da je ovo ta godina, da je vreme za titulu.

PRIMEIRA - 15. KOLO

Nedelja

Maritimo - Pasos Fereira 0:3 (0:1)

/Kosta 29, Luiz 48, Sing 85/

Moreirense - Portimonense 2:2 (2:1)

/Martins 23, Vitoria 35 - Posinjolo 16, Dener 83/

Famalikao - Gimarais 0:1 (0:1)

/Almeida 12/

Ponedeljak

Belensenses - Tondela 2:0 (2:0)

/Kasiera 18, Esžajo 36/

Rio Ave - Santa Klara 1:2 (1:1)

/Mesinjo 22 - Karvaljo 24, Morita 89/

Benfika - Nasional 1:1 (1:0)

/Čikinjo 14 - Rošez 48/

Farense - Porto 0:1 (0:1)

/Taremi 15/

Utorak

20.45: (1,50) Braga (4,20) Žil Visente (6,75)

22.15: (6,75) Boavista (4,10) Sporting (1,52)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraSporting LisabonBoavista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara