Spas u poslednji čas: Španija već spakovala kofere, Fornals je sačuvao na prvenstvu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.19. | 20:32

Gol u 89. minutu za pobedu nad Belgijom - 2:1

Sve su lađe već bile potonule. U utakmici u kojoj je Španiji odgovarala samo pobeda, da je ostavi u igri za prolaz u finale Evropskog prvenstva, sve do 89. minuta bilo je 1:1. Belgija je vukla i sebe i Crvenu furiju u ambis.

Ali, taj minut pre 90. doneo je neopisivu radost mladim Špancima. Dani Sebalos je dirigovao igrom tokom cele utakmice, delio lopte, stvarao šanse, ali onu najbitniju poslao je kada su momci s klupe već polako počeli da pakuju stvari za povratak kući.

Izabrane vesti

U tom 89. minutu Sebalos je proigrao Fornalsa, koji je izvršio sigurnu egzekuciju za 2:1 udarcem sa 18 metara, za pobedu koja Špance i dalje ostavlja u igri za polufinale. Da je ostalo 1:1 još večeras bi bili u avionu za povratak u Madrid, pa odatle kud koji, na godišnje odmore.

Inače, vodeći gol za Crvenu furiju postigao je u 6. minutu Dani Olmo, fudbaler Dinama iz Zagreba, nova zlatna koka zagrebačkih modrih. Ipak, ta radost nije dugo trajala, pošto je u 24. izjednačio Sebastijan Bornau, momak iz Anderlehta.

Nastavak meča doneo je furiozne napade Furije. Mogla je Španija ubedljivo da vodi posle sat vremena igre, ali lopta nije htela u gol, a nervoza se sve više uvlačila u igri mladog tima. Ređale su se šanse i promašaji, Belgija je takođe vrebala svoje prilike, jer bi i nju pobeda vratila u život, a bod bi je jednako spakovao za povratak kući.

I onda taj 89. minut, osovina SebalosFornals i gol. Španija još živi. A, čeka je Poljska u trećem kolu. Jasno, bez pobede Crvena furija neće stići do polufinala.

 

 

Foto: UEFA

EVROPSKO PRVENSTVO

2. kolo

Grupa A
Španija – Belgija  2:1 (1:1)
/Olmo 6, Fornals 89 – Bornau 24/

Italija – Poljska  0:1 (0:0)
/Bjelik 40/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara