Spartakovo buđenje

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.08.19. | 13:25

Tim iz Moskve može do prvog mesta na tabeli u slučaju pobede

Tri godine su prošle od kako je Spartak iz Moskve poslednji put podigao trofej u prvenstvu Rusije. Čini se da će ove sezone ponovo uspeti da se umeša u borbu za vrh. Pojačanja su dovedena, Liga Evrope malo odvlači pažnju, ali sada je vreme da se okrene i domaćem šampionatu.

Meč protiv Brage u Portugalu označio je kraj odlične golgeterske serije Moskvoljana, koji su mrežu zatresli na četiri uzastopne utakmice. Činilo se da u ofanzivnoj liniji i nema toliko problema koliko je škripalo u odbrani, jer je ona poklekla na svakoj od tih utakmica.

Izabrane vesti

Bilo kako bilo, sjajan napadački potencijal u vidu Andrea Širlea i Džordana Larsona mora se iskoristiti na pravi način, ako se uopšte sme razmišljati o prvom mestu na tabeli. Zenit više nije tako neprikosnoven, a sa Krasnodarom, Lokomotivom i ekipom CSKA se može igrati.

Crveno-bele čeka duel u Samari, koja je u prethodnom kolu prekinula agoniju i slavila protiv Urala u gostima. Domaći su i dalje ispod crte, te im se, gotovo kao neka konstanta, predviđa borba za opstanak u Superligi Rusije.

Sa Spartakom jednostavno ne umeju. Na poslednjih 13 utakmica uzeli su ukupno četiri boda – jednom su trijumfovali, a jednom odigrali nerešeno. Dakle, Spartak ima 11 trijumfa počev od 2011. godine.

Još jedan moskovski rival će danas na teren. Armejci će pokušati da se oporave od neugodnog poraza u derbiju koji su doživeli upravo od Spartaka. Protivnik im neće biti nimalo lak. Akhmat je u prethodnom kolu remizirao baš protiv Zenita u Sankt Peterburgu, te još jednom pokazao da će biti u trci za odlazak u evropske kvalifikacije.

Protiv Armejaca su slavili pre tri godine na „VEB Areni“, ali retko ko od igrača iz te postave je ostao u klubu. No, CSKA će pred ovaj duel dosta morati da vodi računa o sastavljanu tima. Ponovo u sastavu neće biti Džagoeva zbog povrede, kao ni Sigurdsona, što predstavlja veliki udarac za ovaj tim.

U preostale dve utakmice, Rostov i Rubin bi u najavi mogli da odigraju veoma zanimljiv meč, dok će Orenburg tražiti bodove spasa protiv Arsenala iz Tule.

RUSIJA 1 - 7. KOLO

Subota
Tambov – Dinamo Moskva  0:2 (0:1)
/Filip 41, Pančenko 80/

Ufa – Zenit  1:0 (0:0)
/Fomin 79/

Krasnodar – Lokomotiva  1:1 (1:1)
/Sulejmanov 42 – Krihovijak 5/

Nedelja
15.30: (1,60) CSKA Moskva (3,60) Ahmat (6,75)
18.00: (3,00) Krila Sovjetov (3,10) Spartak Moskva (2,50)
18.00: (1,90) Rostov (3,35) Rubin (4,40)
20.30: (2,00) Arsenal Tula (3,35) Orenburg (3,90)

Ponedeljak
17.00: (2,50) Ural (3,20) Soči (2,95)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara