Španci nemaju milosti prema Joviću: Senka, razočarenje, izolovan, hladan... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.07.19. | 09:36

Marka i As baš preterali...

Rekonstrukcija Real Madrida. Radni naziv projekta koji je Zinedin Zidan započeo kada se vratio na klupu Kraljevskog kluba 11. marta. Sve ono u finišu protekle sezone smatralo se pripremom za ovo što dolazi, ali prvi kontrolni susret u novoj, konstatuju madridski mediji, nije pokazao da je ta priprema bila uspešna. I još pišu kako nema dileme da će put do novog, moćnog Reala, biti dugačak i mukotrpan. 

Svi ti zaključnici izvučeni su posle poraza od Bajerna na Internacionalnom kupu šampiona u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Izabrane vesti

Marka i As, listovi koji pomno prate sva dešavanja u Kraljevskom klubu, detaljno su secirali svaki pedalj terena i učinak svih igrača koji su dobili šansu noćas. Nas je, naravno, najviše zanimalo kako je u njihovim očima izgledao Luka Jović, koji je odigrao prvih 45 minuta u belom dresu. Mladi srpski napadač kročio je na teren početkom drugog dela utakmice, kada je zamenio Karima Benzemu.  

Zidan poručio Bejlu: Možeš da ideš već sutra, bolje bi ti bilo
 Bajern nadigrao Real, Luka Jović nezapažen na debiju (VIDEO)

Oni koji su najavljivali da će Luka imati težak start u Realu bili su potpuno u pravu. Manje zbog toga što se nije posebno istakao na debiju, a mnogo više zbog nemilosrdnih španskih medija. Nema dileme - da se radi o igraču koji je plaćen pet ili deset miliona evra, ne bi pik zbog neprijatnog i ubedljivog poraza na početku priprema bio na njemu. Ovako, Jović je morao da podnese ozbiljan teret odgovornosti. Gotovo jednak kao starosedeoci i velike zvezde, poput Modrića, Krosa, Benzeme...  

Srbin se našao čak u naslovu Markine analize učinka svih igrača na sinoćnoj premijeri: Jović i Benzema hladno započeli trku za Realovu "devetku". Novinar ovog lista nije imao milosti prema dvojici napadača. Konstatovao je da je Benzema ušao u dve prilike. Da prva nije bila bogzna kako dobra, ali da onu drugu (iz 42. minuta) Realova "devetka" mora da realizuje. 

Ni Jović nije prošao ništa bolje:
"Senka. Nije lansirao poruke da je napadač za koga treba izdvojiti toliki novac. Izolovan, hladan, jedva da je dodirnuo loptu. Manje više kao na Evropskom prvenstvu za mlade u Italije. U grupi pnovajlija za koje se može reći da su svi osim Azara pojačanja za C tim"

As je pokušao da bude duhovit:
"Razočaravajuća premijera za Jovića. Pozdravio se pred početak utakmice sa Nikom Kovačem, trenerom Bajerna. To je bio njegov vrhunac na ovom susretu". 

Španci, dakle, nemaju milosti. Jednostavno, tako to ide kada najveći klub na svetu kupuje "devetku" za 60.000.000 evra i od nje očekuje da bude vođa napada u dogledno vreme. Na Luki je da sada izvuče jedan od svojih najjačih aduta, a stručnjaci kažu da je to glava. Psihološka stabilnost, mirnoća. Da ne pada "u komu" i već protiv Arsenala za tri dana pokaže svoje pravo lice. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara