Šok za Legiju i Vukovića na startu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.07.19. | 19:16

Bosanac Kožulj srušio favorita

Nova sezona je počela šokantno za Legiju iz Varšave. Posle neslavnog evropskog debija protiv Ebrope u Gibraltaru (0:0) i pobede u revanšu u Poljskoj (3:0), Legija je dobila šamar na otvaranja sezone u poljskom šampionatu.

Pogon je slavio u Varšavi posle preokreta u drugom poluvremena. Iako je Legija povela u 58. minutu, na kraju je poražena 1:2. Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo još jedna traumatična sezona za navijače najpopularnijeg poljskog kluba i srpskog trenera Aleksandra Vukovića...

Izabrane vesti

Pogon je u finišu prošle sezone bio jedan od rivala koji su Legiju koštali titule iako je sezonu završio na sedmom mestu. A danas je poslao Armiji još jednu poruku.

Još u prvom poluvremenu se videlo da ovo neće biti prijatno popodne za belo-crne. Iako je Legija imala više loptu u nogama, Pogon je imao bolje šanse. legija je bolje otvorila drugi deo utakmice, imala dve solidne prilike i posle nepunih sat vremena igre je povela. Gruzin Gvilija je centrirao iz kornera a Sandro Kulenović je glavom poslao loptu u mreži.

A onda šok!

Samo tri minuta posle Kulenovićevog gola, Pogon je izjednačio. Zvonimir Kožulj je pobegao odbrani domaćih i sjajno asistirao za Buksu koji je iz prve pogodio.

Potom je hrvatski golman Stipica u dva navrata sprečio Legiju da opet povede odbranivši šuteve Vešovića i Gvilije, a poslednju reč je imao Kožulj. Sevnula je kontra gostija u 83. minutu, ovoga puta je Buksa bio asistent i vratio je loptu na nekih 17 metara. Kožulj je natrčao na nju i poslao projektil u mrežu Legije.

EKSTRAKLASA - 1. KOLO

Petak
Arka - Jagjelonija 0:3 (0:2)
Lođ - Lehija 0:0

Subota
Rakov - Korona 0:1 (0:0)
Visla - Šljonsk 0:1 (0:0)
Pjast - Leh 1:1 (1:0)

Nedelja
Zaglebje - Krakovija 1:1 (1:1)

Legija - Pogon 1:2 (0:0)

Ponedeljak
18.00:  (2,25) Visla  (3,25)  Gornjik (3,05) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara