Lazar Marković nominovan za „Heroja Beograda“

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.04.20. | 17:53

„Sve je ovo normalno“, skromno će Markec

Bilo je dosta utakmica kad je Lazar Marković zavredeo aplauz sa Partizanovog stadiona, međutim, ovih dana tapšu mu svi. Ne samo navijači crno-belih. Razlog je humana misija krilog napadača kluba iz Humske 1 tokom trajanja pandemije COVID-19, zbog koje je nominovan za nagradu „Heroj Beograda“

U obrazloženju se kaže da je Marković pokazao visok stepen solidarnosti i odgovornosti u teškim vremenima, te da je s pravom nominovan za nagradu „Heroj Beogarda“, u organizaciji Grada u televizije Pink.

Izabrane vesti

Njegov postupak od pre dve sedmice naišao je na opšte oduševljenje javnosti. Čim je na teritoriji Srbije proglašeno vanredno stanje, bivši reprezentativac je u zgradi na Novom Beogradu okačio poruku upućenustarijim komšijama, onima koji usled zabrane kretanje ne smeju napolje, da im stoji na raspolaganju.

Nije ostalo samo na obećanju, već je i delima, zajedno sa članovima porodice i prijateljima, popularni Markec izašao u susret ugroženim grupama stanovništva.
Okačio sam na oglasnoj tabli poruku da mi se stariji, prvenstveno iz moje zgrade, obrate za pomoć, ukoliko im je potrebna. Smatram da je to najnormalnija stvar... Hvala i Nikoli Rokviću, pokretaču akcije. Pomogao sam koliko sam mogao, pomažen i dalje, tu sam, kome god šta ustreba“, skromno će Marković, uz nadu da će kriza što pre da se završi.

Podsetimo, i drugi fudbaleri Partizana (Vladimir Stojković, Uroš Vitas, Aleksandar Lutovac) pokazali su šta znači biti human, te su legendama kluba iz Humske odneli pakete pomoći, a vredi pomenuti i činjenicu da su sve sve igrači i zaposleni odrekli dela martovske plate i iznos od oko 100.000 evra donilari Vladi Srbije u cilju sprečavanja pandemije virusa korona.

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara