{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Sezona iz snova u Kini i dilema pred Milijašem - milioni na Dalekom istoku ili povratak u Evropu?

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 15
Hebej sa novim trenerom planira rekonstrukciju ekipe za takmičenje u elitnom rangu takmičenja. Finansijski, moglo bi se da se ispostavi kao idealno rešenje za srpskog internacionalca
Sezona iz snova u Kini i dilema pred Milijašem - milioni na Dalekom istoku ili povratak u Evropu?
"Nenad Milijaš"

Nenad Milijaš na raskrsnici. Rano je za zvanične informacije, ali je verovatno da će 32-godišnji fudbaler u narednih nekoliko dana napustiti Hebej, jer novi član elitne divizije u fudbalskoj piramidi Kine sa novim trenerom Li Tijeom planira potpunu rekonstrukciju tima koji je selektirao Radomir Antić. Uostalom, samo za dolazak Žervinja iz Rome platio je 18.000.000 evra, a tu ne računamo platu za reprezentativca iz Obale Slonovače.

Slobodno mesto za stranca Žervinju je oslobodio odlazak Miroslava Radovića, koji je juče sporazumno raskinuo ugovor. Isti je slučaj i sa Norvežaninom Ibom Lađabom, dok bi Milijaš, verovatno ponajbolji igrač Hebeja u sezoni u kojoj je izboren plasman u viši rang (postigao je 13 golova, namestio još sedam), celu situaciju mogao da iskoristi da dodatno oplemeni bankovni račun.

Hebej, naime, gotovo da nema finansijske limite, pa će u skladu sa trendovima u Kini verovatno pokušati da Brazilcu Eduu i Žervinju pridoda još neko zvučno ime. Trenutno ima jedno slobodno mesto, a priča se da je ponudio 5.000.000 za Gaela Kakutu iz Sevilje. A pošto Milijaš ima dve unosne ponude iz druge lige - obe znače i veću platu od one koju ima sada - Hebej mu neće stati na put. Štaviše, spreman je da mu isplati sve obaveze koje ima po slovu ugovora do decembra 2016. godine i da mu da čiste papire.

Jasno je, dakle, da bivši reprezentativac Srbije i kapiten Crvene zvezde finansijski ne bi mogao da prođe bolje na bilo kom drugom kutku planete. Retko ko plaća kao Kinezi, a ovde postoji i taj "faktor Hebej".

Pitanje je samo - da li se Milijašu ostaje na Dalekom istoku?

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Star Sport)

×