"Nenad Milijaš"
"Nenad Milijaš"

Sezona iz snova u Kini i dilema pred Milijašem - milioni na Dalekom istoku ili povratak u Evropu?

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.01.16. | 15:13

Hebej sa novim trenerom planira rekonstrukciju ekipe za takmičenje u elitnom rangu takmičenja. Finansijski, moglo bi se da se ispostavi kao idealno rešenje za srpskog internacionalca

Nenad MilijašNenad Milijaš na raskrsnici. Rano je za zvanične informacije, ali je verovatno da će 32-godišnji fudbaler u narednih nekoliko dana napustiti Hebej, jer novi član elitne divizije u fudbalskoj piramidi Kine sa novim trenerom Li Tijeom planira potpunu rekonstrukciju tima koji je selektirao Radomir Antić. Uostalom, samo za dolazak Žervinja iz Rome platio je 18.000.000 evra, a tu ne računamo platu za reprezentativca iz Obale Slonovače.

Slobodno mesto za stranca Žervinju je oslobodio odlazak Miroslava Radovića, koji je juče sporazumno raskinuo ugovor. Isti je slučaj i sa Norvežaninom Ibom Lađabom, dok bi Milijaš, verovatno ponajbolji igrač Hebeja u sezoni u kojoj je izboren plasman u viši rang (postigao je 13 golova, namestio još sedam), celu situaciju mogao da iskoristi da dodatno oplemeni bankovni račun.

Izabrane vesti

Hebej, naime, gotovo da nema finansijske limite, pa će u skladu sa trendovima u Kini verovatno pokušati da Brazilcu Eduu i Žervinju pridoda još neko zvučno ime. Trenutno ima jedno slobodno mesto, a priča se da je ponudio 5.000.000 za Gaela Kakutu iz Sevilje. A pošto Milijaš ima dve unosne ponude iz druge lige - obe znače i veću platu od one koju ima sada - Hebej mu neće stati na put. Štaviše, spreman je da mu isplati sve obaveze koje ima po slovu ugovora do decembra 2016. godine i da mu da čiste papire.

Jasno je, dakle, da bivši reprezentativac Srbije i kapiten Crvene zvezde finansijski ne bi mogao da prođe bolje na bilo kom drugom kutku planete. Retko ko plaća kao Kinezi, a ovde postoji i taj "faktor Hebej".

Pitanje je samo - da li se Milijašu ostaje na Dalekom istoku?

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Nenad Milijašmeđunarodni fudbalKinaHebej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara