Šerif igra za Ligu šampiona i transfer od 5.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.08.24. | 17:46

Dva francuska kluba dolaze da uživo gledaju Senegalca i donesu konačnu odluku

Otišao je Nemanja Stojić u Makabi, samo mesec i po dana po dolasku na Marakanu, i to ne bi trebalo da bude jedina aktivnost rukovodstva crveno-belih do kraja letnjeg prelaznog roka. Revanš susret sa Bodo/Glimtom je trenutno ultimativna tema u Ljutice Bogdana, i od njenog ishoda će zavisiti dalje dešavanja.

Ako i prođe norveškog prvaka i plasira se u Ligu šampiona, postoji ozbiljna mogućnost da Crvena zvezda napravi još jedan jak izlazni transfer i podeblja finansijski saldo. Prestale su priče o prodaji Nasera Đige, možda i zbog činjenice da je reprezentativac Burkine Faso na leđima držao odbranu crveno-belih na brzom terenu u Norveškoj i da je u bližoj budućnosti on neophodan.

Izabrane vesti

Ali nije nemoguće da poslednji meč u crveno-belom dresu odigra Šerif Endijeje. Praktično, on će polagati poslednji ispit pred predstavnicima dva francuska kluba, koji su pokazali interesovanje za njegove usluge. I moguće je da već u sredu veče, posle utakmice na Marakani, krenu u završne pregovore sa Crvenom zvezdom.

Težak put je prošao Šerif Endijaj u Zvezdinom dresu. Od komičnih igara na početku mandata, kod Baraka Bahara, do jednog od najvažnijih igrača u sistemu Vladana Milojevića. Na 23 meča pod komandom sadašnjeg trenera Šerif Endijaj je postigao 15 golova, odigrao odličnu polusezonu i davao golove na večitim derbijima.

Čak je i Vladan Milojević zahtevao od rukovodstva kluba da odbijaju ponude za Šerifa Endijaja zbog njegove navike da pomaže ekipi u oba pravca. Međutim, u finišu letnjeg prelaznog roka moglo bi da dođe do obrta.

Čelnici Crvene zvezde imaju visoke zahteve kada je u pitanju potencijalna sloboda potencijalnog reprezentativca Senegala. U preliminarnim razgovorima tražili su izmešu šest i sedam miliona evra. Pitanje je koliko je to realno, ali bi potencijalno Šerif mogao da donese nešto manje, nekih 5.000.000. Nešto više nego što je plaćen turskoj Adani.

Na promenu tvrdog stava kada je u pitanju sudbina Šerifa Endijaja uticale su i partije Bruna Duareta, koji je ima više nego koretak start u crveno-belom dresu i četiri gola na šest zvaničnih utakmica. Međutim, prodaja Šerifa Endijaja zahtevala bi ekspresnu reakciju u finišu letnjeg prelaznog roka i dolazak novog napadača. A izbor dostupnih špiceva nije veliki. Mada može da se mašta o Marku Arnautoviću.


tagovi

Šerif Endiaje

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara