Savo Milošević
Savo Milošević

Savo Milošević: Možda prestanem da analiziram rivale, protiv nas svi igraju drugačije

Vreme čitanja: 4min | pet. 13.09.19. | 16:50

“Nismo odustali od titule”, uverava trener Partizana i dodaje da Lazara Markovića može da koristi na sve tri pozicije iza špica

Od skautiranja rivala u Superligi nema vajde stručnom štabu Partizana. Takvu konstataciju u osvit novog takmičarskog ciklusa, u kome će odmeriti snage sa čak tri rivala iz prošlosezonskog plej-ofa, izrekao je Savo Milošević, uveren da se ekipe na jedan način ponašaju kad igraju protiv njegovog, a potpuno suprotno kad se sretnu sa nekim drugim timom.

Zato je uoči subotnjeg gostovanja Proleteru u Novom Sadu nekadašnji golgeter jasno stavio do znanja da ga te razlike u pristupu remete prilikom pravljenja taktike.
Svaki rival u Superligi može da vam napravi problem ukoliko mu to dozvolite. Sećam se prethodnog meča sa Proleterom u plej-ofu, oni imaju veliki motiv da se dokažu protiv Partizana. Nama je teško da analiziramo takve ekipe, kada se sretnemo na terenu to obično bude potpuno drugačije u odnosu na analize. Do te mere drugačije da ću, možda, početi da praktikujem da te protivnike uopšte ne analiziram, jer to nema veze sa onim što igraju protiv nas. Verujem da posedujemo veći kvalitet do Proletera, te će ishod isključivo zavisiti od naše volje, trke, discipline, koncentracije... Ako budemo minimum tih stvari odradili neće biti problema, ali ako zakažemo bilo gde čeka nas rival spreman da to iskotristi”, predočio je Savo Milošević.

Izabrane vesti

U pojašnjenju svog stava strateg Partnog valjka je dodao da lice Partizanovih protivnika tokom mečeva sa crno-belima i ostalim u prvenstvu “ne može da se poredi”.
Problematično mi je da takve ekipe analiziram kad igraju protiv drugih ili sebi ravnih protivnika. To nas je dovodilo u zabludu. Kada sam posle Kruševca rekao da sam ja krivac odnosilo se da nisam dao dovoljno smernica mojoj ekipi da zna s čime će se suočiti na terenu. A analizirali smo Napredak na osnovu prethodnih utakmica. Sve proizilazi iz voljnog momenta. Jedna stvar prati drugu. Ako podignete motiv na najviši nivo iz toga proizilaze veća želja i htenje, iz toga ćete biti fokusiraniji, a to vuče da na terenu imate ozbiljnijeg protivnika nego što objektivno jeste. Već smo imali loša iskustva u prvenstvu, moramo biti oprezni”.

Posle dva kiksa u pet utakmica jasno je da je Partizan, u ranoj fazi šampionata, ispucao kredite za greške, što znači da ga na Karađorđu ne zanima ništa manje od tri boda.
“Pričali smo posle Kruševca, bio sam ljut prvo na sebe, posle i na igrače, ali posle TSC-a nisam imao razloga da budem ljut na fudbalere. Čak je kvalitet igre bio na zavidnom nivou, ali smo nekako uspeli da promašimo deset zicera. Za to ne mogu da krivim ni sebe, ni ekipu. Jeste rezultat bio loš, ali on nije posledica onih stvari o kojima sam pričao. Verujem da nam se za sve utakmice koje slede u našoj ligi neće ponoviti duel sa Napretkom, da bar taj minimum motiva i želje bude zadovoljen. S tim da imamo komplikovaniji drugi deo prvenstva, jer nas jače ekipe čekaju u tom ciklusu”.

A baš posle okršaja sa debitantom iz Bačke Topole Savo je izjavama doveo Grobare do stanja da smatraju kako je trka za tron već gotova.
Isto mislim što sam i tad rekao. A rekao sam da nas svaki loš rezultat u ligi značajno udaljava od borbe za titulu. Ako neko misli drugačije - mislim da nije u pravu. Mislim da sam ja u pravu. Samo što je većina ljudi te reči protumačila kao odustajanje od titule. Izbegavam da pričam o sebi, sigurno neću bežati od odgovornosti, ali uvek sam se trudio da govorim relano, bez namere da tražim opravdanja. Na osnovu iskustva iz minule dve sezone videli smo da Crvena zvezda gubi malo bodova. Zato, svaki poraz ili remi nas značajno udaljavaju od borbe za titulu. To je realnost. Ali, posle pet utakmica nikome, pogotovo ne meni, ne pada na pamet da odustanem od borbe. Na kraju krajeva, očekuju nas tri večita derbija”.

Prvi je na programu već 22. septembra u Humskoj, tri dana ranije na programu je početni duel grupne faze Lige Evrope sa AZ Alkmarom. Za te okršaje Partizanu je potreban Sejduba Suma u najboljem izdanju, pa će Afrikanac zbog “malog bola u mišiću” preskočiti gostovanje u Novom Sadu. No, na terenu bi, kao što smo i najavili, verovatno u završnici trebalo da se nađe Lazar Marković.
S obzirom da dugo nije igrao takmičarsku utakmicu, a tokom leta je trenirao individualno. Opšti utisak je da je u mnogo boljem stanju nego što smo očekivali. Od njega očekujemo dosta, biće sutra u kombinaciji za tim, verujemo da nam u određenoj meri može pomoći. Biće sigurno na terenu, bilo je slično i sa Asanom i Nathom. Takvim igračima nije potrebno mnogo vremena da naprave razliku na terenu. Što se pozicije tiče, može da pokrije na najvišem nivou sva tri mesta iza špica. Samo je pitanje fizičke spreme i takmičarskog ritma. Može da bude jako opasan i podjednako kvalitetan, a gde ćemo ga koristiti zavisiće od protivnika, povreda, ali smo dobili dosta”, zadovoljan je poslednjim letnjim pojačanjem Savo Milošević.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara