Savet Nikole Žigića: Miloje, oslobodi ih pritiska

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.08.19. | 09:42

Junak trijumfa nad Jang Bojsom iz 2004. godine ima reč

Kada bi bilo kao pre 15 godina... Navijači Crvene zvezde dobro se sećaju duela između crveno-belih i Jang Bojsa tokom kojih je dominirao gorostas iz Krivaje Nikola Žigić.

On je u Cirihu sa dva gola doneo remi (2:2), potom je u Beogradu zajedno sa Bojanom Miladinovićem i Milanom Dudićem torpedovao mlade momke. Istorije može da se ponovi, ali sadašnji pomoćnik Ljubiše Tumbakovića poziva na oprez.
„Srcem i hladnom glavom možemo da stignemo do elite. Ono što je najbitnije da Milojević igrače oslobodi pritiska, verujem da će to da uradi. Nije nimalo lako kada igrate pred punom Marakanom i znate kakva su očekivanja navijača. Nema srljanja! Moraju da odigraju pametno, kao u Bernu, kada su posle primljenog gola spustili loptu i igrali presing. Treba sačekati šansu, jer Švajcarci neće doći da se brane“, rekao je za Sportski Žurnal Nikola Žigić.

Izabrane vesti

Bivši reprezentativac je ubeđen da će Milojevićev tim ratničkim duhom ponovo slomiti rivala.
„Najbitnije je da dođe do izražaja kolektivni duh. Neke generacije pre ove to nisu imale. Video sam nekoliko puta koliko se bore jedini za druge. Najveće zasluge za to pripadaju Vladanu Milojeviću“.

A sada malo o pojedincima. Nije tajna da mnogi u Milanu Pavkovu vide naslednika Nikole Žigića.
Drago mi je zbog njega. Dobar je momak i odličan napadač, koji ima osećaj za gol. Pokazao je da nikada ne bi trebalo odustajati od snova. Čekao je šansu i dočekao. I to protiv Liverpula. Vidim da je ljubimac navijača“.

Pitanje je hoće li snažni napadač početi meč, ali Marko Marin i Milan Borjan sigurno hoće.
„Marin je nešto posebno, mozak ovog tima. Njemu svi veruju. O Borjanu ne bi trebalo da trošimo reči. Pokazao je da ima veliko, ogromno srce i kako se voli klub. On je junak već dve godine. Pravi komadant odbrane“.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara