Sastav Crnogoraca: Stojković levi bek, Bećiraj napadač, kreću sva trojica iz Partizana

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.10.18. | 21:26

Ljubiša Tumbaković prinudno menjao odbranu i vezni red

Tumba tumba odbranu. Prinudno. Selektor reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković je, silom prilika, promenio defanzivnu liniju uoči susreta sa Srbijom. Znalo se da zbog povrede ne može da računa na  Stefana Savića, koji je na mečevima sa Rumunijom i Litvanijom bio kapiten, ali je zanimljivo na koji način je iskusni stručnjak nadomestio odustvo Atletikovog štopera.

Prema informacijama sa lica mesta, u srce odbrane će se preseliti Žarko Tomašević, po vokaciji centrlani defanzivac, međutim, levi bek na uvodna dva susreta Lige nacija. Prvotimac belgijskog Ostendea će se pomeriti tačno ispred golmana Lorijena Danijela Petkovića (branio na deset od poslednjih 11 utakmica državnog tima) i dejstvovati u paru sa Markom Simićem. Njih dvojica će imati zadatak da markiraju prvog strelca Orlova Aleksandra Mitrovića.

Izabrane vesti

A na Tomaševićevo mesto levog beka mora da uskoči Filip Stojković. Iako u osnovi desni bek, po čemu je prepoznatljiv u Crvenoj zvezdi, Stojković će na suprotni kraj terena, gde je u prošlosti znao da igra u mundijalskim kvalifikacijama protiv Poljske, Jermenije i Rumunije. Sve kako bi Adam Marušić mogao da se pojavi kraj desne aut linije.

Drugi problem, u liku rovitog Nikole Vukčevića, Tumbaković će rešiti tako što će u tandem zadnjih veznih promovisati Nebojšu Kosovića i Aleksandra Šćekića. Ruku na srce, postoji mala šansa da se Vukčević oporavi i zaigra, u tom slučaju bi jedan od dvojice Partizanovih prvotimaca morao na klupu, ali takva mogućnost je izuzetno mala, s obzirom da fudbaler Levantea oseća posledice povrede. Očekuje se da ispred Šćekića i Kosovića zaigra još jedan crno-beli, Marko Janković desno, dok će njegov imenjak Vešović levo.

Između njih, koji korak bliže šesnaestercu Srbije pojaviće se kapiten Sokolova Stevan Jovetić, oporavljen i definitivno spreman za treće kolo Lige nacija, sa zadatkom da muči odbranu Orlova i namesti šansu Fatosu Bećiraju, prvom napadaču Crne Gore.

Meč je na programu u četvrtak od 20.45, uz direktan prenost na TV Sportklubu 1.


tagovi

Ljubiša TumbakovićLiga nacijareprezentacija Crne GoreFilip StojkovićFatos BećirajStevan JovetićMarko JankovićAleksandar ŠćekićNebojša Kosović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara