{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Šampion bez pojačanja: Uefa pokrenula postupak, Siti pred zabranom transfera, istražitelji traže izbacivanje iz Lige šampiona

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 21
Finansijsko kontrolno telo raspravljaće o gresima kluba iz Mančestera
Šampion bez pojačanja: Uefa pokrenula postupak, Siti pred zabranom transfera, istražitelji traže izbacivanje iz Lige šampiona
Pep Gvardiola miruje ovog leta

Astronomska ulaganja su urodila plodom, Mančester Siti je Pepu Gvardioli obezbedio tim koji je već dve sezone uzastopno najbolji u Premijer ligi. Ali selektiranje tako skupocenog sastava moglo bi da ima i posledica. Sitijev slučaj je danas preusmeren sa istražne komisije na presudu Uefinom Finansijskom kontrolnom telu (CFCB), a ko dođe do tamo uglavnom nagrabusi.

Čak i ostrvski mediji nemaju dilemu: očekuje se da će Građanima zbog kršenja finansijskog fer pleja biti izrečena jednogodišnja zabrana transfera. Pitanje je samo da li će se postupak završiti tako brzo da kazna stupi na snagu već od leta ili će se proces prolongirati do zimskog prelaznog roka što bi Gvardioli dalo vremena da se ojača tamo gde misli da je neophodno. Istina, čini se da Sitijevom timu ni sada ne fali mnogo.

Kako bilo, klub je danas potvrdio da ide pred CFCB i dodao da je “razočaran, nažalost ne i iznenađen“. Još ranije je tvrdio da su sve optužbe – a većina ih je proistekla iz dokumenata procurelim u Football Leaks aferi – apsolutno neistinite.
Fudbalski klub Mančester Siti je razočaran, ali nažalost ne i iznenađen naglim prebacivanjem slučaja na inicijativuu glavnog istražitelja CFCB-a Iva Leterma. Indikativno je bilo i to što su u poslednjoj nedelji mediji objavili toliki broj informacija o slučaju koji nagleda gospodin Leterm. Mančester Siti je potpuno uveren u pozitivan ishod kad ceo slučaj dospe pred nezavisno telo. Optužbe o finansijskim nepravilnostima su potpuno netačne i prebacivanje slučaja na CFCB rpedstavlja ignorisanje nespornih dokaza koje je obezbedio Mančester Siti“, navodi se u novom klupskom saopštenju i dodaje se da na Etihadu smatraju da je ovakva odluka “skrojena u neprijateljskom procesu“.

Mediji su ranije pisali i da Uefini istražitelji traže Sitijevo izbacivanje iz Lige šampiona, ali je to malo verovatan epilog.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×